Annonce
Odense

Genåbning giver plads til golfturnering

Odense Golfklub lægger snart græs til den 26. udgave af Stiften Golf Cup. Og ifølge golfmanager Esben Hallundbæk Hansen, er det en bane i meget god stand, der venter deltagerne. Foto: Michael Bager
Med et hævet forsamlingsforbud på 100 er den sidste barriere for dette års udgave af Stiften Golf Cup væk. Næsten 400 har tilmeldt sig fordelt over de fire kvalifikationsdage. Du kan nå at være med endnu.
Annonce

Odense: Som mange andre sportsgrene blev golfsporten ramt af den corona-nedlukning, som store dele af landet gennemgik i marts. Men her på kanten af afviklingen af den 26. udgave af Stiften Golf Cup i uge 30 glæder golfmanager i Odense Golfklub, Esben Hallundbæk Hansen sig over, at man nu stort set kan afvikle turneringen som normalt.

- Det bliver selvfølgelig med de afstandskrav, der er, og brug af håndsprit. Men med tilladelse til at kunne samles op til 100 mennesker er der nu ikke rigtig nogen begrænsninger på turneringen mere, siger Esben Hallundbæk Hansen.


Siden 1. maj har vi haft 40 procent flere golfrunder i forhold til sidste år, så der er ingen tvivl om, at der er en lyst til at komme ud at spille.

Esben Hallundbæk Hansen, golfmanager, Odense Golfklub


Fra sin plads i klubhuset på Hollufgårds Allé kan han se ud på de grønne baner, der er fyldt godt op. For alt den golf, som folk ikke kunne spille i marts og april, ser det nu ud til, at de skal have indhentet henover sommeren.

- Siden 1. maj har vi haft 40 procent flere golfrunder i forhold til sidste år, så der er ingen tvivl om, at der er en lyst til at komme ud at spille.

Esben Hallundbæk Hansen er manager i Odense Golfklub. Han og klubben har mere travlt end vanligt, for siden 1. maj er antallet af brugere af banen vokset markant. Foto: Michael Bager

På den måde kan det også lidt blive historien om gyngerne og karrusellerne. For i foråret mistede klubben en del indtægter på ikke at lægge græs til en række firmaarrangementer. Til gengæld stiger antallet af gæstespillere markant lige nu.

Stiften Golf Cup

Stiften Golf Cup afvikles i uge 30 på Odense Golfklubs baner på Hollufgårds Allé. Spillerne fordeles i rækkerne efter deres handicap på spilledagen. Fra alle fire kvalifikationsdage - mandag, tirsdag, torsdag og fredag - går den bedste fjerdedel i hver række videre til finalen søndag. Alle med samme score som cuttet er med.

Er man abonnent på Fyens Stiftstidende eller medlem af Odense Golfklub koster det 250 kroner at deltage. Ellers er prisen 350 kroner.

Der er flere præmier på højkant til vinderne. Og lykkes det en spiller at lave en hole-in-one på Hul 13 (par 3) på finaledagen, kan man vinde en Ford Puma fra Autohuset Vestergaard.

Tilmelding sker via golfbox. Sidste frist er mandag den 13. juli.

Du kan følge med i turneringen i Fyens Stiftstidende og på fyens.dk i løbet af uge 30.

- Normalt er juli en stille måned for os. Men jeg tror da, at vi vil se mange flere på banen, når nu de fleste vælger at holde ferie herhjemme i år, siger golfmanageren.

Annonce

Ingen kontaktsport

Udenfor kontoret er der travlhed. Med spillere, der går til og fra runderne - alle med et stop ved de mange håndspritstationer, som er sat op.

Ude på banen er det folks eget ansvar at spritte af. Modsat andre sportsgrene er man ikke i tæt fysisk kontakt, og man spiller med sine egne bolde. Det er kun, hvis man skal bruge riverne, at der opstår såkaldte kontaktflader.

- Men det er jeg helt sikker på, at folk nok skal kunne håndtere, siger han.

Sidste år dystede 430 spillere fra Fyn, enkelte fra Sjælland og en enkelt fra Norge i Stiften Golf Cups jubilæumsudgave (25. gang), og i år er deltagerantallet indtil videre lige i underkanten af 400.

Esben Hallundbæk Hansen er dog fortrøstningsfuld i forhold til at runde de 400 deltagere igen.

- Der plejer altid at komme nogen til sidst, så jeg er ret sikker på vi passerer de 400 siger han.

Mandag i uge 30 går det løs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live fra pressemøde: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce