Annonce
Fyn

Genåbning: Fyns tre største arbejdspladser gør klar til at få ansatte på job

Offentligt ansatte kan nu i langt større tal end tidligere vende tilbage på deres arbejdsplads. Og Syddansk Universitet er det af de steder, der i den kommende uge vil få flere ansatte tilbage på job efter den meget omfattende nedlukning som følge af Covid-19-udbruddet. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Fyns tre største offentlige arbejdspladser gør klar til at byde medarbejderne tilbage på arbejde. Planerne er fortsat i gang med at blive udarbejdet, mens håndspritten er klar til brug. Fælles for alle bliver det en kontrolleret og rolig genåbning.
Annonce

Fyn: Onsdag 27. maj bliver det muligt for de offentligt ansatte på Fyn at vende tilbage på arbejdspladsen.

Det gælder medarbejderne på Fyns tre største arbejdspladser: Odense Universitetshospital, Syddansk Universitet og Odense Kommune.

På Odense Universitetshospital har der aldrig været helt lukket, men næste fase af genåbningen giver alligevel nogle nye muligheder.

- På mandag kigger vi på, hvad det nye betyder for os. Der er stadig hensyn, vi skal have øje for, men det er godt at få flere på arbejde, udtaler Niels Nørgaard Pedersen, der er administrerende sygehusdirektør på OUH, og tilføjer:

- Stabsmedarbejderne, de administrative medarbejdere og forskerne har i stor stil arbejdet hjemmefra, og det er på de områder, vi får mulighed for at få folk tilbage på arbejde.

Han forventer, at nogle - men ikke alle - medarbejdere vender tilbage onsdag, og når det sker, vil der være flere hensyn at tage. De skal blandt andet holde afstand, bruge håndsprit og ikke være for mange i møderum.

- Det er godt, at vi er på vej tilbage til det normale igen, siger han og fremhæver, at videomøder fortsat bliver en del af hverdagen, mens der også arbejdes med ekstra rengøring for at mindske smittespredning via for eksempel overflader og håndtag.

OUH har aldrig været helt lukket under coronakrisen, men onsdag får også de administrative medarbejdere og forskerne mulighed for at møde fysisk på arbejde igen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

Amputeret SDU

På Syddansk Universitet kan man ikke sætte konkrete tal på, hvor mange medarbejdere der kan vende tilbage på arbejde. Universitetsdirektør, Thomas Buchvald Vind, kalder det "en begrænset åbning, hvor der ingen væsentlig ændring er i forhold til de studerende, der stadig skal arbejde hjemmefra."

- Der kan være hensyn, der taler for, at den enkelte medarbejder fortsat skal arbejde hjemmefra. Vi har nok et bedre billede af det i løbet af tirsdag, siger han.

Universitetet har netop sendt en mail ud til de ansatte og studerende med informationer om genåbningen. Der arbejdes ud fra en kontrolleret og rolig genåbning, der indebærer god afstand, værnemidler og håndsprit i rigelige mængder, men universitetsdirektøren forventer, at nogle medarbejdere møder op onsdag.

- Mange medarbejdere har siddet hjem i 11 uger. Det er rigtig lang tid, og det er en god mulighed at komme tilbage på arbejdspladsen og tale med kollegaerne i stedet for bare at kigge ind i en skærm, siger han.

Også i Odense Kommune arbejder man på at få de medarbejdere, der er i borgervendte funktioner tilbage på arbejde i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger, mens nogle administrative medarbejdere først senere kan vende tilbage på arbejde.

Det oplyser stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

Odense kommune forventer først en endelig plan i løbet af mandag. Alle kommunens cirka 4.000 administrative medarbejdere har været hjemsendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce