Annonce
Middelfart

Genåbnet bro fejres med lukning - det kan give kø ved Lillebælt

Den Gamle Lillebæltsbro har flere gange lagt asfalt til Lillebælt Halvmarathon, og lørdag kan deltagerne i Bro Genåbningsløbet afprøve den nye asfalt, som broen har fået under den otte måneder lange renovering. Arkivfoto: Lasse Hansen.
Lørdag lukker den Gamle Lillebæltsbro igen, når genåbningen af broen fejres med et motionsløb over broen. Det kan påvirke trafikken i området og over Den Nye Lillebæltsbro, forudser Vejdirektoratet.

Middelfart: Den Gamle Lillebæltsbro genåbnede fredag 13. september efter en knap otte måneder lang renovering. Det blev fejret på dagen med brunsviger og de danmarksberømte romkugler fra Nørre Aaby Bageri til de første bilister, som kørte over broen, og lørdag 5. oktober er det løbernes tur til at fejre, at broen atter kan passeres.

Det gør de med et 10 kilometer langt motionsløb og en 6,5 kilometer gåtur, som er arrangeret af Lillebælt Halvmarathon. Blandt løberne vil være transportminister Benny Engelbrecht (S) og Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Bro Genåbningsløbet begynder klokken 10 med et 4,2 kilometer langt børneløb, og derefter er det de voksne løberes tur klokken 11.

En del trafikanter og handlende på begge sider af Lillebælt har glædet sig over, at den Gamle Lillebæltsbro er genåbnet, men lørdag må de affinde sig med, at broen atter er lukket for biltrafik i nogle timer for at give plads til løberne.

Vejdirektoratet oplyser, at trafikken i området og over Den Nye Lillebæltsbro vil være påvirket fra klokken 9.30 til klokken 14. Man må forvente kødannelser i området omkring den nye bro, og det kan være en god idé at beregne ekstra tid til turen over Lillebælt.

Annonce

Tjek Rejseplanen

På grund af brolukningen vil der også være ændringer af busruter i området, og Vejdirektoratet opfordrer til at tjekke Rejseplanen for at se ændringerne. Bilister kan følge med i trafikken via appen Trafikinfo og DR P4 Trafik.

Fællesstien på den gamle bro er åben for fodgængere og cyklister under hele løbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce