Annonce
Middelfart

Genåbnet bro fejres med lukning - det kan give kø ved Lillebælt

Den Gamle Lillebæltsbro har flere gange lagt asfalt til Lillebælt Halvmarathon, og lørdag kan deltagerne i Bro Genåbningsløbet afprøve den nye asfalt, som broen har fået under den otte måneder lange renovering. Arkivfoto: Lasse Hansen.
Lørdag lukker den Gamle Lillebæltsbro igen, når genåbningen af broen fejres med et motionsløb over broen. Det kan påvirke trafikken i området og over Den Nye Lillebæltsbro, forudser Vejdirektoratet.

Middelfart: Den Gamle Lillebæltsbro genåbnede fredag 13. september efter en knap otte måneder lang renovering. Det blev fejret på dagen med brunsviger og de danmarksberømte romkugler fra Nørre Aaby Bageri til de første bilister, som kørte over broen, og lørdag 5. oktober er det løbernes tur til at fejre, at broen atter kan passeres.

Det gør de med et 10 kilometer langt motionsløb og en 6,5 kilometer gåtur, som er arrangeret af Lillebælt Halvmarathon. Blandt løberne vil være transportminister Benny Engelbrecht (S) og Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Bro Genåbningsløbet begynder klokken 10 med et 4,2 kilometer langt børneløb, og derefter er det de voksne løberes tur klokken 11.

En del trafikanter og handlende på begge sider af Lillebælt har glædet sig over, at den Gamle Lillebæltsbro er genåbnet, men lørdag må de affinde sig med, at broen atter er lukket for biltrafik i nogle timer for at give plads til løberne.

Vejdirektoratet oplyser, at trafikken i området og over Den Nye Lillebæltsbro vil være påvirket fra klokken 9.30 til klokken 14. Man må forvente kødannelser i området omkring den nye bro, og det kan være en god idé at beregne ekstra tid til turen over Lillebælt.

Annonce

Tjek Rejseplanen

På grund af brolukningen vil der også være ændringer af busruter i området, og Vejdirektoratet opfordrer til at tjekke Rejseplanen for at se ændringerne. Bilister kan følge med i trafikken via appen Trafikinfo og DR P4 Trafik.

Fællesstien på den gamle bro er åben for fodgængere og cyklister under hele løbet.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce