Annonce
Odense

Genåbner på onsdag: Nye folk bag Bondestuen

Lotte Andersen er den nye daglige leder af Bondestuen, mens Jon Tølbøll er med i ejerkredsen. Det er på arealet til højre i billedet, at der er planer om udeservering. Foto: Kim Rune Jessen
På onsdag genåbner ikonisk restaurant med ny ejerkreds og en ny daglig leder. Udendørs servering er på tegnebrættet.
Annonce

Det er nærmest umuligt at tænke tanken i disse våde dage. Men der kommer en lunere tid, og det bliver på en måde en ny tid for Odenses ældste restaurantbygning, Bondestuen på Sdr. Boulevard.

Efter en lille vinterpause genåbner restauraten på onsdag, og meget vil være ved det gamle, men en hel del vil også være splinternyt. Således er det en ny ejerkreds, der vil drive Bondestuen fremover, og den daglige leder er også et nyt ansigt. En af de vigtigste nyskabelser, som de nye folk bag den gamle restaurant satser på, er udeservering. De sidste tilladelser fra kommunen er endnu ikke ankommet, men planen er, at der skal være plads til 100 gæster udenfor på en delvist overdækket terrasse/gårdhave.

Bondestuens historie går tilbage til 1500-tallet, og den den nyere historie har budt på masser af dramatik: I december '15 blev restauranten offer for en påsat brand, der holdt den lukket et år. Og i oktober sidste år vakte det opsigt - og gav anledning til en håndfuld vrede læserbreve, at forpagteren gennem 11 år, Michele Hagerup, var blevet opsagt.

Siden har der været et hav af rygter om stedets fremtid. Spillehal, tankstation og parkeringshus blandt andre. Men sådan bliver det altså ikke.

Åbent hus og åbningstider

Bondestuen genåbner onsdag d. 15. januar med åbent hus kl. 14-18.

De daglige åbningstider bliver:

Søndag-torsdag kl. 11-23.

Fredag og lørdag kl. 11-02.

Annonce

Ny ejerkreds

Jon Tølbøll er del af den nye ejerkreds. Hans oldeforældre købte restauranten i 1929, og den har været i familien eje lige siden. Dog har den siden midten af 80'erne været bortforpagtet.

- Men vi har længe ønsket at bringe den tættere på familien og få medindflydelse på driften, siger Jon Tølbøll, der på familiens vegne har allieret sig med en række erhvervsfolk, som hver især har båret på en lille restaurantdrøm: Ejendomsinvestoren Jens Bøg Madsen, Glenn Due og Jan Arentoft er de nye medejere. Arentoft og Tølbøll arbejder i forvejen sammen, idet de er to tredjedele af trioen, der har skabt Fyens Væddeløbsbanes succesfulde sponsornetværk. Det er Glenn Due - partner hos Dansk Firmapension - også del af, men sammenfaldet er dog lidt tilfældigt, idet Jon Tølbøll og Glenn Due har kendt hinanden lang tid før, sponsornetværket blev en realitet.

- Glenn har altid fortalt mig, at hans store drøm har været at drive en campingplads eller en restaurant, og nu blev det altså en restaurant, fortæller Jon Tølbøll.

Annonce

Fra Centralcaféen

Knap en uge før genåbningen er der håndværkertravlhed. Der bliver shinet lidt op hist og her, krostuen skal have nyt gulvtæppe af hensyn til akustikken, et nyt billardbord er på vej, og en stor del af møblementet bliver skiftet ud.

Gamle kunder skal dog ikke forvente et chok. Bondestuen vil i det store hele ligne sig selv. Til gengæld vil alt personalet være nyt. Ny bestyrer bliver Lotte Andersen, der kommer fra et andet stykke ikonisk, fynsk restauranthistorie, Centralcaféen i Nyborg, hvor hun gennem fire år var daglig leder, indtil stedet lukkede, da ejeren døde. Tidligere har hun været i 18 år på Hotel Nyborg Strand.

- Vi fra ejerkredsen vil sikkert komme en time eller to i baren i ny og næ, men ellers vil vi ikke blande os i den daglige drift, siger Jon Tølbøll.

Lotte Andersen har taget den tidligere kok med fra Centralcaféen, og hun fortæller, at Bondestuens kulinariske fokus stadig vil være på klassiske danske frokostretter - små selskaber og grupper kan også spise til aften, men så skal maden bestilles dagen i forvejen.

Planen er, at spisekortet skal afspejle Bondestuens historiske rødder, og signaturretten bliver et stjerneskud med håndpillede rejer og en ganske særlig sauce med hemmelig opskrift.

- Vi har været glade for samarbejdet med den tidligere forpagter, og vi vil holde den samme høje standard, hvad mad og personale angår, fortæller Jon Tølbøll og tilføjer, at med Bondestuens nye ejer-konstellation kan et længe næret ønsket om at opgradere restaurantens faciliteter nu føres ud i livet.

Lotte Andersen har en fortid på Centralcaféen i Nyborg. Nu skal hun være daglig leder af Bondestuen på Sdr. Boulevard. Foto: Kim Rune Jessen
Restaurant Bondestuen har været i familien Tølbølls eje i fire generationer. Jon Tølbøll er del af den nye ejerkreds, mens Lotte Andersen skal være daglig leder. Foto: Kim Rune Jessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce