Annonce
Nyborg

Gemte tusindvis af ulovlige piller i en kælder i Nyborg: Fem personer fængslet i sag om dopingmidler, coronasvindel og narko

Der var trængsel i byrettens retssal 3, hvor i al seks pesoner blev fremstillet i grundlovsforhør. Først skulle de sigtede dog have mulighed for at tale med en forsvarer, og derfor blev forhøret i retten udsat en halv time. Siden blev dørene lukket af hensyn til den videre efterforskning. Arkivfoto: Jens Wognsen
13 personer blev tidligere på ugen anholdt i en koordineret aktion, og torsdag blev cirka halvdelen så fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Politiet mener, de sigtede er del af et kriminelt netværk med en 39-årig nyborgenser i den styrende rolle.

Østfyn/Svendborg: Mere end 100.000 enheder af ulovlige dopingmidler. Cirka 21.600 piller af mærket Rivotril, der er et middel mod epilepsi. Og en større mængde narko.

Det er bare nogle af ingredienserne i en kæmpe sag, som politiet er i fuld gang med at trevle op. Og hvor bagmanden bag det kriminelle netværk ifølge politiet er en 39-årig nyborgenser.

Onsdag formiddag blev ikke færre end 13 personer anholdt i en koordineret aktion, og lige under 24 timer senere blev cirka halvdelen - fem mænd og en kvinde - fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Svenborg.

Annonce

Ifølge anklageren er de øvrige personer efterfølgende blevet løsladt igen, men politiet er langt fra færdig med at efterforske sagen, ligesom det kan komme på tale at rejse sigtelse mod endnu flere personer.

Det var også anklagerens argument for at begære dørene lukkede for offentligheden. Et ønske, som dommeren valgte at efterkomme trods protester fra Fyens Stiftstidendes repræsentant i retten.

- Jeg kan sagtens følge argumentet om, at sagen har samfundsmæssig interesse. Men i dette tilfælde vejer hensynet til den videre efterforskning altså tungere, forklarede dommeren.

Før dørene blev lukket, nåede anklageren at læse sigtelserne mod de seks personer op. Og det er ikke småting, de sættes i forbindelse med.

Sammen med en 28-årig mand og en 25-årig kvinde er den 39-årige nyborgenser blandt andet sigtet for besiddelse af den store mængde ulovlige dopingenheder og de mange piller mod epilepsi, der blev opbevaret i et kælderrum i Nyborg . Alt sammen med den klare hensigt at sælge dem videre "mod et betydeligt vederlag".

Svindelnummer

Derudover mener politiet, at han er indblandet i svindel med coronamidler ved at have søgt om lønkompensation for to ansatte for lidt over 116.000 kroner, selv om de pågældende ikke var ansat i firmaet.

Et svindelnummer, som Erhvervsstyrelsen ikke opdagede, før pengene var udbetalt.


Jeg kan sagtens følge argumentet om, at sagen har samfundsmæssig interesse. Men i dette tilfælde vejer hensynet til den videre efterforskning altså tungere

Dommer i byretten, henvendt til Fyens Stiftstidende i spørgsmålet om dørlukning


Den nøjagtige forbindelse mellem de seks sigtede fremgik ikke af sigtelserne, der blev læst højt i retten. Men i flere af de 15 forhold, som sagskomplekset omfatter indtil videre, optræder mere end et navn.

Det gælder også de mere end 117.000 dopingenheder, som politiet beslaglagde på en adresse i Aunslev, og det skyldnersvig, som netværket angiveligt har gjort sig skyldig i mod forpagteren af værtshuset Bæveren i Ørbæk.

I sidste øjeblik har anklagemyndigheden valgt at supplere med flere sigtelser mod personkredsen. Det omfatter blandt andet tyveri af en motorbåd til en værdi af 50.000 kroner, tyveri af autotrailere samt besiddelse af amfetamin.

Med ganske få undtagelser meddelte de sigtede, at de ikke ønskede at udtale sig i retten, men at de i øvrigt erklærer sig uskyldige i sigtelserne mod dem.

Annonce

Målrettet efterforskning

Aktionen onsdag var resultatet af længere tids målrettet efterforskning, og anklager Lars Petersen mødte da også frem i retten med ikke mindre end 1100 siders materiale.

Efter at anklagemyndigheden havde fremlagt sin meget omfattende dokumentation, vurderede dommeren, at der var grundlag for at varetægtsfængsle fem af de seks personer frem til den 10. maj.

- I tilfældet med kvinden mente retten ikke, at hun var med i mandens forretning. Altså, at hun har været vidende om, at han solgte dopingmidler, eller at hun har medvirket til handlen, forklarer Lars Petersen, der erklærer sig tilfreds med resulatet af den meget lange dag i retten.

Dommeren afsagde således først sin kendelse sent torsdag aften. Selv om det "kun" var seks ud af de 13 anholdte, som blev fremstillet i grundlovsforhør, er sigtelserne mod de øvrige opretholdt.

Og Lars Petersen vil altså ikke afvise, at der kan blive rejst sigtelse mod en endnu større personkreds. Det skal den videre efterforskning nu afdække.

Ud over at afhøre flere vidner skal der blandt andet undersøges telefoner for at kunne dokumentere den handel, som politiet mener har fundet sted.

- Så selv om der har været gang i efterforskningen et stykke tid, så venter der stadig et stykke arbejde forude, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce