Annonce
Middelfart

Gelsteds nye boligområde byder på 20 nye boliger

Boligforeningen Lillebælt er gået i gang med at opføre 10 nye dobbelthuse med i alt 20 boliger i Gelsted. Det bliver boliger i størrelserne 75, 85 og 95 kvadratmeter på henholdsvis to, tre og fire rum. Modelfoto
Der er informationsmøde om det nye boligområde på Tåruplundvej i Gelsted torsdag 12. september, og 20. september er der rejsegilde.

Gelsted: Hvordan kommer det nye boligområde på Tåruplundvej i Gelsted til at se ud, hvad er kommunens visioner for området, og hvad vil det egentlig sige at bo alment til leje?

Det og meget mere giver Boligforeningen Lillebælt svar på, når de inviterer til informationsmøde torsdag 12. september for alle interesserede. Også et rejsegilde for byggeriet er på programmet denne måned, fremgår det af en pressemeddelelse.

Der er fuld fart på Boligforeningen Lillebælt, der skyder op med nybyggerier i det vestfynske og Tåruplundvej i Gelsted er sidste skud på stammen. Her er boligforeningen gået i gang med at opføre 10 dobbelthuse med i alt 20 boliger. Det bliver boliger i størrelserne 75, 85 og 95 kvadratmeter på henholdsvis to, tre og fire rum.

I juni blev der – i høj sol og med et flot fremmøde – afholdt 1. spadestik, og byggefasen kunne for alvor tage sin begyndelse.

På det kommende informationsmøde kan man ikke blot høre alt om de nye boliger, det bliver i lige så høj grad en aften, der sætter fuld spot på Gelsteds udvikling. Med et flot program, der blandt andet byder på oplæg om Middelfart Kommunes fremtidsvisioner for byen og om de mange muligheder i lokalområdet, vil der være spændende og nyttige informationer at hente for både "gamle" borgere og nytilkomne til byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

112

Politi i aktion ved boligblok i Middelfart

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce