Annonce
Middelfart

Gelsted- og Strib-elever vinder trafikkonkurrence

Regite Tilma (V), formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune, overrakte præmierne til de to klasser. Her er hun hos 0. klasse på Gelsted Skole. Foto: Middelfart Kommune

Nordvestfyn: Eleverne i 0. A på Gelsted Skole og 0. A på Strib Skole har vundet en præmie i forbindelse med den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’. Det er kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der står bag konkurrencen, som skal være med til at gøre børn mere trafiksikre.

I Middelfart Kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert rundt i trafikken til og fra skole. I august satte kommunen plakater op ved alle skoler med budskabet ’Børn på vej’ for at minde trafikanterne om at passe på de nye i trafikken.

Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv. I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret ’Min Trafikbog,’ hvor børnene har skulle løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. For eksempel skulle eleverne finde den sikreste vej til skole, og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.

Annonce
Eleverne fra 0. klasse på Strib Skole kunne tage imod diplom og præmie, da Regitze Tilma (V) var forbi. Foto: Middelfart Kommune

To 0. klasser vinder

Blandt alle de klasser der har svaret på opgaverne, har Middelfart Kommune nu udtrukket to vinderklasser, som bliver præmieret for deres besvarelser. Præmien varierer fra kommune til kommune. Den kan være et tilskud til klassekassen, en cykelhjelm til hver af klassens elever, en udflugt eller noget helt fjerde.

Præmien i Middelfart Kommune er et tilskud til klassens kasse på 1.000 kr.

Hjælp til forældre om børn og trafik

Kampagnen ’Børn på vej’, som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne står bag, har fokus på, at børn i alle aldre skal lære at færdes sikkert i trafikken. Foruden at skolerne underviser eleverne i færdsel og reglerne i trafikken, så opfordres forældrene også til at komme ud i trafikken og træne trafik med deres børn.

- Børn lærer bedst, hvis de får nogle praktiske øvelser ude i trafikken sammen med deres forældre. Så kan forældrene også bedre fornemme, hvor meget barnet kan overskue, og hvad det er vigtigt at tale om og træne, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce