Annonce
Middelfart

Gelsted- og Strib-elever vinder trafikkonkurrence

Regite Tilma (V), formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune, overrakte præmierne til de to klasser. Her er hun hos 0. klasse på Gelsted Skole. Foto: Middelfart Kommune

Nordvestfyn: Eleverne i 0. A på Gelsted Skole og 0. A på Strib Skole har vundet en præmie i forbindelse med den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’. Det er kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der står bag konkurrencen, som skal være med til at gøre børn mere trafiksikre.

I Middelfart Kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert rundt i trafikken til og fra skole. I august satte kommunen plakater op ved alle skoler med budskabet ’Børn på vej’ for at minde trafikanterne om at passe på de nye i trafikken.

Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv. I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret ’Min Trafikbog,’ hvor børnene har skulle løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. For eksempel skulle eleverne finde den sikreste vej til skole, og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.

Annonce
Eleverne fra 0. klasse på Strib Skole kunne tage imod diplom og præmie, da Regitze Tilma (V) var forbi. Foto: Middelfart Kommune

To 0. klasser vinder

Blandt alle de klasser der har svaret på opgaverne, har Middelfart Kommune nu udtrukket to vinderklasser, som bliver præmieret for deres besvarelser. Præmien varierer fra kommune til kommune. Den kan være et tilskud til klassekassen, en cykelhjelm til hver af klassens elever, en udflugt eller noget helt fjerde.

Præmien i Middelfart Kommune er et tilskud til klassens kasse på 1.000 kr.

Hjælp til forældre om børn og trafik

Kampagnen ’Børn på vej’, som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne står bag, har fokus på, at børn i alle aldre skal lære at færdes sikkert i trafikken. Foruden at skolerne underviser eleverne i færdsel og reglerne i trafikken, så opfordres forældrene også til at komme ud i trafikken og træne trafik med deres børn.

- Børn lærer bedst, hvis de får nogle praktiske øvelser ude i trafikken sammen med deres forældre. Så kan forældrene også bedre fornemme, hvor meget barnet kan overskue, og hvad det er vigtigt at tale om og træne, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce