Annonce
Middelfart

Gelsted Marked aflyses igen: - Umuligt at gennemføre med højest 3000 gæster, coronatjek  og krav om indhegning

Gelsted Borgerforening og de øvrige medhjælpende foreninger kommer for andet år i træk til at mangle indtægten fra Gelsted Marked. Foto: Peter Leth-Larsen  
- Det kommer til at gøre ondt på de lokale foreningers pengepung, siger Torben Pløger, formand for Gelsted Marked, der i de gode år kaster næsten en halv million kroner af sig.

Gelsted: Også i år går den lille, vestfynske stationsby Gelsted glip af sit marked, der hvert år i august plejer at samle omkring 50.000 gæster på markerne omkring Holmegaarden. Bestyrelsen for den arrangerende Gelsted Borgerforening har netop aflyst markedet på baggrund af myndighedernes seneste corona-udmeldinger.

En gennemførelse ville betyde, at borgerforeningen skulle hegne hele markedsområdet ind og tjekke folks coronapas ved to indgange. Desuden må der maksimalt lukkes 3000 gæster ind ad gangen. På en god lørdag har Gelsted Marked normalt besøg af over 15.000 gæster.

- Det er urealistisk at afholde et marked på disse betingelser. Alene leje af hegn ville koste en formue og desuden blive en kæmpe arbejdsbyrde for de frivillige, siger borgerforeningsformand Torben Pløger.

Annonce


Vi har ikke nogen stor pengetank at tage af, derfor gør det virkelig ondt, at vi nu må aflyse for andet år i træk.

Torben Pløger


Gelsted Marked plejer at kaste en halv million kroner af sig til borgerforeningen og de øvrige medhjælpende foreninger.

- Det koster os vel næsten 200.000 kroner om året at drive Holmegaarden. Vi har ikke nogen stor pengetank at tage af, derfor gør det virkelig ondt, at vi nu må aflyse for andet år i træk. Og det gør det garanteret også på de foreninger, der plejer at hjælpe os, siger Torben Pløger, der frygter, at årets aflysning ikke bare resulterer i tabt indtægt men i en reel udgift.

- Vi har jo flyttet alle aftaler fra 2020 til i år med kunstnere, tivoli og lignende, og det kan måske godt komme til at koste os nogle penge, at det ikke bliver til noget, siger Torben Pløger.

Han er desuden bekymret for, om de frivillige finder andre måder at tjene penge på til deres foreninger, eller om de kan huske arbejdsrutinerne efter tre år.

- Der er formentlig skiftet meget ud i de forskellige bestyrelser, og der kan gå megen viden tabt på den måde. Men uanset hvad skal vi nok få et Gelsted Marked på benene i 2022, forsikrer Torben Pløger.

- Myndighedernes krav til indhegning og tjek af coronapas gør det umuligt at gennemføre årets marked, siger Torben Pløger, formand for den arrangerende Gelsted Borgerforening. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce