Annonce
Nyborg

Geddekonkurrence trækker i land, Grand Slam svømmer videre

Den traditionsrige geddekonkurrence i Nyborgs voldgrav bliver ikke afholdt i år, det gør til gengæld den nye "Grand Slam"-konkurrence. Arkivfoto: Anette Hyllested.
Nyborgs mest traditionsrige fiskekonkurrence aflyses på grund af corona-virus. Det afholder dog ikke Nyborgs nye kystfisker-konkurrence fra at leve videre.
Annonce

Nyborg: Mandag meldte Nyborg Sportsfiskerforening ud, at de ikke følte det er forsvarligt at gennemføre årets geddekonkurrence langs voldgraven. Den vigtigste årsag til det, er forsamlingsforbuddet på 50 mennesker, som det kan blive svært at håndhæve. Konkurrencen skulle have fundet sted den 31. oktober.

- Det er med beklagelse, at foreningen ser sig nødsaget til at aflyse den traditionsrige konkurrence i voldgravene og omkring Nyborg. Forsamlingsforbud på over 50 mennesker gør, at vi finder det uansvarligt at gennemføre arrangementet, skriver Steen Ole Christensen fra sportsfiskerforeningen i et brev til deltagerne.

I brevet meddeler foreningen samtidig, at man som medlem af sportsfiskerforeningen fortsat er velkommen til at fiske på egen hånd, så længe man er opmærksom på afstandskrav og forsamlingsforbud.

Derimod lever byens nye fiskekonkurrence fortsat videre. Den nye fiskekonkurrence er en form for "Grand Slam i fisk", hvor deltagerne skal fiske fra kysten eller i egne både langs kysten i kommunen.

Annonce

Gennemfører på forsvarlig vis

- Vi er i kontakt med politiet og relevante myndigheder, og det er indtil videre vores indtryk, at vi kan gennemføre konkurrencen på forsvarlig vis. Folk kan fordele sig langs hele kyststrækningen, og på den måde få god afstand mellem sig, fortæller Sanne Hoffensetz Andresen fra Visit Nyborg

I konkurrencen skal man fange tre forskellige fisk, hvor den største af hver slags vinder. Der er både præmier til største fisk, men også lodtrækningspræmier til alle deltagere. På nuværende tidspunkt er omkring 10 tilmeldt konkurrencen.

- Vi laver en online præmieoverrækkelse, hvor vi gennem Facebook livestreamer, og udnævner vinderne. På den måde undgår vi, at mange deltagere og publikummer samler sig, på et lille areal, siger Sanne Hoffensetz Andresen.

Annonce

Lær at fiske på molerne

Visit Nyborg har netop meldt ud, at der i forbindelse med fiskekonkurrencen, også kommer til at være en workshop for folk, der godt kunne tænke sig at lære at fiske. Workshoppen finder sted ved færgelejerne bag destilleriet, men kræver forhåndstilmelding grundet forsamlings-restriktionerne. Tilmelding finder sted på www.visitnyborg.dk

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce