Annonce
Erhverv

Gazellepris: Frihed er det store mantra

- Vi træffer ikke en beslutning ud fra om vi kan tjene en million mere eller mindre. Vi træffer en beslutning ud fra, hvad der er rigtigt at gøre, siger Jesper Refning, der er direktør og medejer af Daxiomatic. Foto: Victoria Madsen
  • Da it-virksomheden Daxiomatic fik en Gazelle-pris, blev den hurtigt gemt af vejen - for det må ikke bare handle om fokus på økonomi og vækst - der skal være et højere formål
Annonce

De arbejder ikke med budgetter, for de har ingen salgsmål. Og når de ikke har nogen salgsmål, er der heller ingen grund til at have nogen sælgere. De har heller ingen mellemledere, og chefen siger altid ja.

Hos it-virksomheden Daxiomatic er friheden ikke bare et begreb - den gennemsyrer alt, hvad der sker i huset.

Det kan være friheden til at sige fra, hvis en ny kunde melder sig, friheden til at tage en ny opgave på sig eller friheden til at takke nej til rejseaktiviteter. Alt sammen helt konkrete eksempler på, hvordan man arbejder hos Daxiomatic. Det fortæller Jesper Refning, der er administrerende direktør og medejer.

- Det kan lyde som dårligt købmandskab. Men virkeligheden er en anden, hvis man kigger på vores regnskab, siger han og fortsætter:

- Og når det så er sagt, så bliver jeg bliver altid bange, når vi bliver hædret for vores tal. For hvis jeg med min placering i virksomheden begyndte at fokusere på dem, ville det være en sygdom. En betændelse. En skævvridning.

- Uanset hvor stor eller lille vores kunde er, så sender vi altid a-kæden. Folk der virkelig kan og vil og har forstand på det, de laver, siger Jesper Refning, der altid er på udkig efter nye talenter. Foto: Victoria Madsen
Annonce

Den ultimative frihed

Derfor kan man heller ikke bare tage telefonen og forvente at blive ny kunde i virksomheden. Det hænder, at Daxiomatic-folkene siger nej til nye kunder. For de vil være sikre på, at de kan præsterer. Til gengæld bliver man kun serviceret af folk, der kan deres kram, lyder filosofien.

- Når man kommer på arbejde af den ene grund, at det er sjovt, og man samtidig har den ultimative frihed til at gøre tingene af lyst, så frigiver det en masse energi, siger Jesper Refning, der selv har været med på holdet siden 2012.

Daxiomatic sælger ERP systemer. Altså it-løsninger der binder en virksomheds administrations- og forretningssystemer sammen. Det kan være løn, lager eller logistik for blot at nævne nogle få funktioner. Men data skal behandles, og it-systemer er svære at undvære for en virksomhed i et moderne samfund.

- For os er spørgsmålet; kan vores kunder vokse sammen med systemet. Hvis svaret er nej, så bliver det bare én stor regning og et smertensbarn uden sidstykke at etablere et ERP system. Det bliver en brændende platform, og dem skal vi udenom, siger Jesper Refning og peger over på en stiliseret udgave af Frihedsgudinden.

For Statue of Liberty, der på sin ensomme ø har taget imod millioner af mennesker, der er kommet til New York ad søvejen, er også blevet symbolet på måden at arbejde på hos Daxiomatic.

- Vores motto er freedom for all. Vi elsker frihed, og det gælder ikke bare for os - det gælder også for vores kunder, siger han.

Det kan lyde højtragende, men filosofien er enkel og klar. I stedet for at købe en standardiseret brancheløsning, så er man bedre stillet med et ERP system, der er tilpasset den enkelte virksomhed.

Siden 2010 har it-virksomheden Daxiomatic lavet forretningssytemer, der gør det lettere at administrere en virksomhed. Daxiomatic er med i opløbet om at blive Entrepreneur of the Year 2016 i kategorien startup. Foto: Victoria Madsen
Annonce

- Det styrer du selv

Og friheden for en enkelte medarbejder skal også tages helt bogstaveligt. For selv om Jesper Refning som en af firmaets seks partnere teknisk set står i spidsen for det hele, så siger han aldrig nej.

Hvis en kollega kommer og spørger om en ny mobiltelefon, så er svaret altid ja. Hvis en kollega spørger om han kan bruge tre dage på en konference i Atlanta, så er svaret 'Det bestemmer du selv'.

- Det er ikke min beslutning. Hvis det giver mening at bruge 40.000 kroner på et kursus, så er det jo sådan, det er. Den slags vurderer folk selv. Når man giver frihed til at vurdere, hvad der er bedst for organisationen - så behøver ledelsen heller ikke at sidde i et eller andet tårn med en monokel for at træffe beslutninger, siger Jesper Refning.

- For os er friheden en del af den filosofi, som vi navigerer efter. Men vi er også nærværende og utrolig ambitiøse, for det handler ikke om at vi skal give det hele væk. Vi skal bare skabe mere værdi, end vi koster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce