Annonce
Erhverv

Gazelle for vækst på 392 procent: Udråbt til årets læreplads

Medejer og adm. direktør i Inwatec, Mads Andresen, viser firmaets sorteringsmaskiner til vaskeribranchen frem for dagens gæster fra Syddansk Erhvervsskole. Fra venstre er det Bo Jensen, campuschef, Mette Tram Pedersen, vicedirektør, og Sophie Aagaard. Foto: Nils Svale

Dagen efter at Odense-firmaet Inwatec vandt sin tredje Gazellepris efter fire år med et væksthop på 392 procent fik robotvirksomheden også hæder som årets læreplads - en afgørende indsats for at sikre kvalificeret arbejdskraft, lyder det fra vicerektor på Syddansk Erhvervsskole.

Virksomheden Inwatec er med en vækst på 392 procent på fire år en af de helt store vækstspringere i den fynske robotklynge. Virksomheden, der producerer intelligente sorteringsanlæg og maskiner til vaskeribranchen, går dog også forrest i samarbejdet med uddannelsesinstitutioner om at oprette praktikforløb, samarbejde med studerende om projektopgaver og ikke mindst oprette lærepladser.

En afgørende opgave, hvis fødekæden af nye unge talenter til branchen skal være på plads, så nogle af de mange nye job, branchen skaber, kan blive besat af unge nye talenter fra Syddansk Erhvervsskole, SDU og Erhvervsakademiet Lillebælt.

Torsdag fik Inwatec hæder og pris som årets læreplads fra vicedirektør på SDE, Mette Tram Pedersen.

- Inwatec går forrest, når det handler om at være med til at uddanne de unge til en branche, som i stigende grad har brug for kvalificeret arbejdskraft. Vi har en gensidig forpligtigelse til at uddanne dem, for der er en stor efterspørgsel, og det er vigtigt, at virksomhederne også påtager sig en del af ansvaret, siger hun.

20-årige Thomas Johannes Mortensen er fra Svendborg, men bor i dag i Odense, hvor han er i lære hos Inwatec - årets læreplads. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Beæret over indstillingen

Inwatec, der leverer til vaskeribranchen i hele verden og er vokset fra 5 til 40 ansatte, blev onsdag hædret med sin tredje vækstgazelle fra Børsen ved en stor prisfest. Glæden var dog ikke mindre torsdag, da virksomheden selv inviterede på brunsviger og prisoverrækkelse på firmaadressen på Hvidkærvej. Prisen kom nemlig efter, at Inwatecs egen automatiktekniker-lærling, 20-årige Thomas Johannes Mortensen, havde indstillet virksomheden, blot tre måneder efter at han var startet.

- Jeg er utrolig beæret over indstilingen fra Thomas, som beskriver os som alt det gode, vi gerne vil være. Thomas er en guldklump og et fantastisk energibundt, siger adm. direktør Mads Andresen om prisen og sin lærling, som har fundet rette hylde på Syddansk Erhvervsskole og ikke mindst hos Inwatec.

- Jeg vægter det sociale meget højt, og det fungerer virkelig godt her. Vi kan joke og lave sjov, så der er en god stemning, som er grundlaget for, at vi virkelig kan få arbejdet godt, og det gør man her, siger Thomas Johannes Mortensen, som fik blomster og en tur i biffen for sin indstilling af Inwatec fra vicerektor Mette Tram Pedersen.

Den unge lærling selv var begejstret for gaven, men endnu mere for den karrierevej, han har valgt, og han opfordrer andre til at tænke i de samme baner.

- Der er altid brug for håndværkere, selv om der ofte bliver set ned på uddannelsen. Jeg elsker at bygge ting, jeg har altid bygget med lego, og her får jeg også programmering, siger han.

- Det er mere end et job, jeg vil hellere være her end at være hjemme, siger Thomas Johannes Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Danmark

Nikotinposer betyder færre rygere

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce