Annonce
forside

Gavnlig miljønedbrydning

Det poltiske miljø trænger til genopretning. Skattekommissionen kan være første skridt.

Der er lagt op til et ganske usædvanligt stykke politisk teater, når afhøringerne på tirsdag går i gang i den skattekommission, der skal udrede forløbet omkring den skattesag, der er blevet kaldt Helle Thorning-Schmidts, men som rettelig kan vise sig at være Venstres og skattemyndighedernes langt mere.

Et stykke teater, som desværre ikke bare er inspireret af virkeligheden eller en parafrase over virkelige hændelser, men som er selve virkeligheden, så absurd den kan udfolde sig.

Lørdagens hændelse, hvor Thorning gik i offensiven og ganske uhørt gik ud og dementerede rygter om, at hendes mand skulle være homoseksuel, er i sig selv til at få kaffen i den gale hals over. Selvfølgelig ikke alene fordi statsministeren føler sig kaldet til at reagere på rygter om sin mand, men også fordi det så sandelig er vanskeligt at se, hvad pokker en statsministers mands seksualitet overhovedet har med politisk substans at gøre. Dertil kommer det yderligere bizarre i, at en revisor føler sig kaldet til at blande seksualitet ind i sin behandling af en sag.

Den slags har sin gang i de medier, der gnasker vellystent i den slags, men noget tyder faktisk på, at det er i selve christiansborgmiljøet, at der gnaskes allermest, for ret beset har ”homo-historien” jo ikke fået ben at gå på i medierne. Den er stadig ”blot” rygter. Medierne har ofte svært ved at sætte stoffet i de rette proportioner, men oplysningerne kommer nu engang steder fra.

Kommissionens arbejde bør hilses aldeles velkomment. For dette ligner en sag, der kan åbenbare råddenskab helt ind i marven af det danske folkestyre. En ting er, at medier viderebringer oplysninger fra hemmelige kilder, der lækker. Uanset om man bryder sig om det eller ej, så har medierne her en kontrollerende funktion, som man skal huske på. Det eneste våben, medier kan kaste med er offentlighedens lys, og hvis man skal forarges over medierne her, bør den primære forargelse selvfølgelig ramme det system, der lækker oplysningerne og sætter dem i en mistænkelig ramme.

Her er fokus rettet mod ministre, spindoktorer, departementschefer og skattemyndigheder. Alle funktioner – personer – der er sat til at arbejde i folkets tjeneste, betalt af folket ikke bare med løn, men også med tillid.
Nogen har brudt den tillid, og det er en uhyre alvorlig sag.

Selvfølgelig lever et sted som Christiansborg i høj grad med og af rygter. Det kan ikke undgås, når politikere, presse og lukkede embedsmandssystemer alle med magt, hemmeligheder og store ambitioner går op og ned af hinanden hver eneste dag. Men nu kommer en chance for at få ryddet op og for alle parter for at få pudset brillerne og interessere sig for mere relevante ting end for at spænde ben for hinanden.

Det politiske arbejde er alt for vigtigt til at overlade til mennesker, der er mere optændt af at have magt end af at benytte den til noget fornuftigt. En række af disse personer får nu lejlighed til at kaste lys over en sag, der – hvis mange af de indtil videre fremlagte påstande passer – ligner en skamstøtte over en syg politisk kultur.

Det er ærefuldt at lække oplysninger, som afslører antidemokratiske handlinger, korruption og skaber vished eller giver dokumentation. Men det er æreløst at lække oplysninger, der alene forstørrer rygter og tvivl.
Florerer den slags, virker det som gødning på spin, fordækthed, uhellige alliancer og alt det, som mange borgere hader allermest ved det politiske miljø.

Politikere, journalister, spindoktorer og embedsmænd har det med at afvise alle fiktionshistorier om deres miljø som grebet ud af luften. ”Borgen” eller ”Kongekabale” er underholdende dramaer, men heldigvis et stykke fra hverdagsvirkelighedens kedsommelighed, hævdes det ofte.
Måske forholder det sig i virkeligheden lige omvendt. Det taler mest af alt for, at alle disse ”folkets tjenere” minder sig selv om, at de rent faktisk er indsat som hjørnesten i civilisationen. Og at borgerne med rette forventer, at de agerer som sådan.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Usandsynlig uheldig dødsulykke: Ældre mand forsøgte at komme væk fra skinnerne - gik ud foran tog

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Knæk mere end cancer

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

GOG

Kampen minut for minut: GOG vinder storsejr på billig baggrund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Snittet i halsen: Kvinde overfaldt ældre mand i hans hjem

Fyn

Du er inviteret: Mediehuse holder folkefest med politiske debatter, kendisser og god mad - 10 gange i træk

Annonce