Annonce
forside

Gavnlig miljønedbrydning

Det poltiske miljø trænger til genopretning. Skattekommissionen kan være første skridt.

Der er lagt op til et ganske usædvanligt stykke politisk teater, når afhøringerne på tirsdag går i gang i den skattekommission, der skal udrede forløbet omkring den skattesag, der er blevet kaldt Helle Thorning-Schmidts, men som rettelig kan vise sig at være Venstres og skattemyndighedernes langt mere.

Et stykke teater, som desværre ikke bare er inspireret af virkeligheden eller en parafrase over virkelige hændelser, men som er selve virkeligheden, så absurd den kan udfolde sig.

Lørdagens hændelse, hvor Thorning gik i offensiven og ganske uhørt gik ud og dementerede rygter om, at hendes mand skulle være homoseksuel, er i sig selv til at få kaffen i den gale hals over. Selvfølgelig ikke alene fordi statsministeren føler sig kaldet til at reagere på rygter om sin mand, men også fordi det så sandelig er vanskeligt at se, hvad pokker en statsministers mands seksualitet overhovedet har med politisk substans at gøre. Dertil kommer det yderligere bizarre i, at en revisor føler sig kaldet til at blande seksualitet ind i sin behandling af en sag.

Den slags har sin gang i de medier, der gnasker vellystent i den slags, men noget tyder faktisk på, at det er i selve christiansborgmiljøet, at der gnaskes allermest, for ret beset har ”homo-historien” jo ikke fået ben at gå på i medierne. Den er stadig ”blot” rygter. Medierne har ofte svært ved at sætte stoffet i de rette proportioner, men oplysningerne kommer nu engang steder fra.

Kommissionens arbejde bør hilses aldeles velkomment. For dette ligner en sag, der kan åbenbare råddenskab helt ind i marven af det danske folkestyre. En ting er, at medier viderebringer oplysninger fra hemmelige kilder, der lækker. Uanset om man bryder sig om det eller ej, så har medierne her en kontrollerende funktion, som man skal huske på. Det eneste våben, medier kan kaste med er offentlighedens lys, og hvis man skal forarges over medierne her, bør den primære forargelse selvfølgelig ramme det system, der lækker oplysningerne og sætter dem i en mistænkelig ramme.

Her er fokus rettet mod ministre, spindoktorer, departementschefer og skattemyndigheder. Alle funktioner – personer – der er sat til at arbejde i folkets tjeneste, betalt af folket ikke bare med løn, men også med tillid.
Nogen har brudt den tillid, og det er en uhyre alvorlig sag.

Selvfølgelig lever et sted som Christiansborg i høj grad med og af rygter. Det kan ikke undgås, når politikere, presse og lukkede embedsmandssystemer alle med magt, hemmeligheder og store ambitioner går op og ned af hinanden hver eneste dag. Men nu kommer en chance for at få ryddet op og for alle parter for at få pudset brillerne og interessere sig for mere relevante ting end for at spænde ben for hinanden.

Det politiske arbejde er alt for vigtigt til at overlade til mennesker, der er mere optændt af at have magt end af at benytte den til noget fornuftigt. En række af disse personer får nu lejlighed til at kaste lys over en sag, der – hvis mange af de indtil videre fremlagte påstande passer – ligner en skamstøtte over en syg politisk kultur.

Det er ærefuldt at lække oplysninger, som afslører antidemokratiske handlinger, korruption og skaber vished eller giver dokumentation. Men det er æreløst at lække oplysninger, der alene forstørrer rygter og tvivl.
Florerer den slags, virker det som gødning på spin, fordækthed, uhellige alliancer og alt det, som mange borgere hader allermest ved det politiske miljø.

Politikere, journalister, spindoktorer og embedsmænd har det med at afvise alle fiktionshistorier om deres miljø som grebet ud af luften. ”Borgen” eller ”Kongekabale” er underholdende dramaer, men heldigvis et stykke fra hverdagsvirkelighedens kedsommelighed, hævdes det ofte.
Måske forholder det sig i virkeligheden lige omvendt. Det taler mest af alt for, at alle disse ”folkets tjenere” minder sig selv om, at de rent faktisk er indsat som hjørnesten i civilisationen. Og at borgerne med rette forventer, at de agerer som sådan.

Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Én kører traktoren og en anden holder øje med tog: Sådan skal græsset slås på Odenses letbane

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Assens

Ukrudtsbrænder antændte hæk: Person sigtet i sagen

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce