Annonce
Sydfyn

Gavmilde ærøboere: 77.582 kroner blev samlet ind til Kræftens Bekæmpelse

Søndag den 11. april afholdte Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Foto: Preben Madsen
77.582 kroner lykkedes det de 49 indsamlere på Ærø at samle ind ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling søndag den 11. april. Det er en markant stigning, lyder det fra formanden for Kræftens Bekæmpelses Ærø-afdeling.

Ærø: Søndag den 11. april tog mennesker landet over indsamlingsbøssen i hånden og stemte dørklokker for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. På Ærø blev der indsamlet 77.582 kroner, og det er et resultat, man kan være tilfreds med, hvis man spørger formand for Kræftens Bekæmpelses Ærø-afdeling, Lone Foght.

- Folk har været meget gavmilde og på trods af regnvejret, så er det gået rigtig godt, siger Lone Foght.

Årets indsamling er markant bedre end sidste år, hvor landsindsamlingen var præget af coronapandemien.

Annonce

- Sidste år angreb coronaen os, så der havde vi en ret amputeret indsamling i august. Der var den samlede indsamling på Ærø kun på 35.415 kroner, men der var også kun 17 indsamlere, fortæller Lone Foght.

Men det er ikke kun sammenlignet med sidste års coronaprægede indsamling, at årets indsamling er særdeles god. Ved indsamlingen i 2019 blev der indsamlet 64.218 kroner, og dermed har man ved årets indsamling fået samlet 13.364 kroner mere ind, hvilket Lone Foght kalder en rigtig pæn stigning.

Vigtig sygdom

Lone Foght mener, at stigningen til dels kan skyldes, at coronapandemien har gjort folk mere opmærksomme på sygdomme.

- Jeg kunne godt forestille mig, at corona generelt gør, at folk bliver mere opmærksomme på sundhed og sygdomme. Nu har vi gået her det sidste år og været meget bevidste om, hvordan vi selv har det, og andre har det.

Hun peger dog også på, at kræft er en sygdom, som mange oplever at have tæt inde på livet, og derfor er der også stor opbakning, når det handler om at bekæmpe den.

- Der er jo det ved det, at vi alle kender nogen, som har haft eller har kræft. Hver tredje person i Danmark er jo i berøring med kræft, siger formanden.

Det er da heller ikke kun med pengene, ærøboerne har været gavmilde. Der har også været mange ude med indsamlingsbøssen i år.


Jeg har talt et kontantbeløb på 25.721,50 kroner. Du kan ikke forestille dig, hvor mange 50-øre og 1-kroner, der er i sådan en samling.

Lone Foght


- Vi var 49 indsamlere i år. Folk har været meget ivrige for at hjælpe til. Sidste år i august var det sværere, fordi folk var lidt bange for corona, siger Lone Foght.

Annonce

10,8 kilo i mønter

Selvom flere trodsede coronaen i år og var ude at samle ind, så påvirkede sygdommen alligevel også årets indsamling. Taskerne, som indsamlerne får tildelt, indeholder sædvanligvis girokort og foldere med oplysninger om Kræftens Bekæmpelses arbejde, men i år var taskerne tungere end normalt.

- Alle indsamlere får en indsamlingstaske, hvor der både er håndsprit, mundbind og handsker. Jeg ved, at håndspritten har været flittigt brugt, men jeg tror ikke rigtig, at mundbindene har været brugt, fordi vi går jo der, hvor vi i forvejen går på gaden uden mundbind, siger Lone Foght.

Også optællingen har været anderledes i år.

- Vi har haft en lidt speciel situation i forhold til optællingen af pengene, fordi banken jo er lukket. Vi plejer at have det sådan, at de to indsamlingsledere kommer i banken og får talt pengene op, men denne gang var vi nødt til at have talt op hjemmefra. Så jeg har faktisk siddet og talt 10,8 kilo mønter op. Jeg har talt et kontantbeløb på 25.721,50 kroner. Du kan ikke forestille dig, hvor mange 50-øre og 1-kroner der er i sådan en samling, fortæller Lone Foght med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce