Annonce
Middelfart

Gaveregn i Middelfart: - Vi gør det igen næste år

Kasserne med gaver stod klar foran Café Rita, der sørgede for kaffe til dem, der ventede i køen. Her Jannis Mitilineos med gul vest. Han er tjener på Café Rita, når han ikke blandt andet er studerende, far til to, formand for Udsatterådet og frivillig eller foredragsholder. Privatfoto
Frivillige sørgede for, at udsatte familier kunne hente en fin julegave til børnene i fredags.
Annonce

Middelfart: Fredag den 13. december var ikke en uheldig dag i Middelfart. Nok nærmere tværtimod. For havde man brug for en julegave, så var der hjælp at hente.

Jannis Mitilineos, der er formand for Udsatterådet og under aliaset "Det Sorte Får", laver socialt, frivilligt arbejde, havde sammen med Bobbie Nielsen, som er en markant figur inden for frivilligt arbejde i Fredericia, sørget for, at gaver i tusindvis kunne komme udsatte borgere i Middelfart til gode.

Sammen med en flok venner havde de stillet en bod op ved Café Rita, og her kunne dem, der syntes, at de havde brug for hjælp til en fin julegave, komme og hente den gratis.

- Der var kø helt ned til Bog & Idé, og folk var helt vildt taknemmelige. Der kom nok 300 mennesker forbi, fortæller Jannis Mitilineos, der vurderer, at omkring 9 ud af 10, der fik en gave, var i den rette målgruppe for tilbuddet.

- Der kom en lille pige på omkring fem år og afleverede et julekort, hvor der stod "glædelig jul til Det Sorte Får". Hun havde aldrig prøvet at få en gave af den størrelse før. Så er det bare det hele værd, fortæller Jannis Mitilineos, der allerede nu tænker, at han vil gentage succesen til næste år.

- Jeg tror, at næste gang skal vi dele gaver ud, skal det være et mere diskret sted. Det er ikke sjovt at stå i den kø, hvis moster Dorthe pludselig kommer gående forbi, men det er en læringsproces for mig, så til næste år vil jeg have fat i nogle lokale aktører, siger Jannis Mitilineos, der havde arrangeret gaveregnen på 14 dage denne gang, da han pludselig kom i tanke om, at det var en god idé at dele gaver ud til udsatte familier i Middelfart.

Der endte med at være omkring 3000 gaver til rådighed, og de fleste gaver var væk på halvanden time. Gaveuddelingen blev koordineret sådan, at børn fik gaver, der passede til deres aldersgruppe.

Der var gaver til både store og små. Bobbie Nielsen fra Fredericia havde hjulpet med at skaffe gaverne, og Jannis Mitilineos havde selv smidt penge i kassen for at få så mange gaver som overhovedet muligt. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce