Annonce
Middelfart

Gaveregn i Middelfart: - Vi gør det igen næste år

Kasserne med gaver stod klar foran Café Rita, der sørgede for kaffe til dem, der ventede i køen. Her Jannis Mitilineos med gul vest. Han er tjener på Café Rita, når han ikke blandt andet er studerende, far til to, formand for Udsatterådet og frivillig eller foredragsholder. Privatfoto
Frivillige sørgede for, at udsatte familier kunne hente en fin julegave til børnene i fredags.

Middelfart: Fredag den 13. december var ikke en uheldig dag i Middelfart. Nok nærmere tværtimod. For havde man brug for en julegave, så var der hjælp at hente.

Jannis Mitilineos, der er formand for Udsatterådet og under aliaset "Det Sorte Får", laver socialt, frivilligt arbejde, havde sammen med Bobbie Nielsen, som er en markant figur inden for frivilligt arbejde i Fredericia, sørget for, at gaver i tusindvis kunne komme udsatte borgere i Middelfart til gode.

Sammen med en flok venner havde de stillet en bod op ved Café Rita, og her kunne dem, der syntes, at de havde brug for hjælp til en fin julegave, komme og hente den gratis.

- Der var kø helt ned til Bog & Idé, og folk var helt vildt taknemmelige. Der kom nok 300 mennesker forbi, fortæller Jannis Mitilineos, der vurderer, at omkring 9 ud af 10, der fik en gave, var i den rette målgruppe for tilbuddet.

- Der kom en lille pige på omkring fem år og afleverede et julekort, hvor der stod "glædelig jul til Det Sorte Får". Hun havde aldrig prøvet at få en gave af den størrelse før. Så er det bare det hele værd, fortæller Jannis Mitilineos, der allerede nu tænker, at han vil gentage succesen til næste år.

- Jeg tror, at næste gang skal vi dele gaver ud, skal det være et mere diskret sted. Det er ikke sjovt at stå i den kø, hvis moster Dorthe pludselig kommer gående forbi, men det er en læringsproces for mig, så til næste år vil jeg have fat i nogle lokale aktører, siger Jannis Mitilineos, der havde arrangeret gaveregnen på 14 dage denne gang, da han pludselig kom i tanke om, at det var en god idé at dele gaver ud til udsatte familier i Middelfart.

Der endte med at være omkring 3000 gaver til rådighed, og de fleste gaver var væk på halvanden time. Gaveuddelingen blev koordineret sådan, at børn fik gaver, der passede til deres aldersgruppe.

Annonce
Der var gaver til både store og små. Bobbie Nielsen fra Fredericia havde hjulpet med at skaffe gaverne, og Jannis Mitilineos havde selv smidt penge i kassen for at få så mange gaver som overhovedet muligt. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce