Annonce
Odense

Gavekort i bunkevis redder populær restaurant i corona-krise: Trofaste kunder holder hånden under No.61

Martin Pilsmark åbnede No. 61 i 2010 på hjørnet af Vindegade og Kongensgade. Foto: Claes Bech Poulsen
Lørdag delte No.61 et opslag på Facebook, hvor det stod klart, at restauranten var sendt økonomisk i knæ af corona-pandemien. I samme opslag kunne man købe et gavekort, der kan bruges, når restauranten åbner igen. Det benyttede så mange sig af, at ejer Martin Pilsmark søndag var helt rundtosset af taknemmelighed.
Annonce

- Det er svært at spå – især om fremtiden, og vi har på nuværende tidspunkt ingen anelse om, hvornår folk igen finder vej til vores gadehjørne. Men vi vil så gerne stadig være her, når den tid kommer.

Sådan kan man læse i et Facebook-opslag, som på et døgn er delt flere end 440 gange. Det er Martin Pilsmark, der har skrevet det opsigtsvækkende opslag. Han er ejer af restauranten No.61, der - præcis som samtlige andre danske restauranter - fik revet tæppet væk under sig, da alle danskere onsdag aften på det kraftigste blev opfordret til at holde sig inden døre.

Martin Pilsmark har tidligere oplevet udfald i antallet af gæster. Men aldrig gået fra næsten udsolgt hver aften til nul gæster.

- Man kan forberede sig på recession eller perioder på året, hvor folk ikke går så meget ud at spise. Men at samfundet lukker ned fra den ene dag til den anden, kan man ikke forberede sig på. Det er ret voldsomt. Jeg har nærmest ikke sovet eller spist siden onsdag aften, fordi jeg har frygtet, at No. 61 lukker som en konsekvens af denne krise. Jeg har følt mig helt og aldeles hjælpeløs, siger Martin Pilsmark.

Annonce

Levebrød og livsværk

Lørdag aften og søndag er der dog sket noget, der har givet Martin Pilsmark håbet tilbage. For idéen om at sælge gavekort til 550 kroner for en treretters middag for to på en hverdagsaften er blevet taget godt imod. Faktisk ekstremt godt.

- Den opbakning, vi har oplevet det seneste døgn, er fuldstændig vanvittig. Flere hundrede har delt vores opslag og er kommet med overvældende positive kommentarer om vores betydning for dem. Men vigtigst af alt har vi solgt virkelig, virkelig mange gavekort. Så mange, at vi kan betale husleje 1. april og måske endda også 1. maj. Det har ufattelig stor betydning for mig og restauranten, siger Martin Pilsmark.

Pengene, der kommer fra gavekortene, går udelukkende til faste udgifter som husleje, løn til de fastansatte og regninger til leverandører. Martin Pilsmark selv kører uden løn for tiden.

- Jeg er så meget på røven, at jeg sælger min bil mandag og er i gang med at sælge private ejendele som højttalere for at kunne betale mine private regninger og bruge resten i kampen på at holde No.61 åben. Jeg er nødt til at gøre alt, inden det er for sent, siger Martin Pilsmark.

Hans timelønnede ansatte, hvoraf flere har været en del af No.61-familien i årevis, har tilbudt at arbejde gratis for at sikre restaurantens fremtid.

- Jeg er simpelthen blevet så rørt over den opbakning, fordi stedet betyder alt for mig. Det er mit levebrød. Mit livsværk. Og jeg er tilsyneladende langt fra den eneste, der bekymrer mig om fremtiden for No.61.

Annonce

Take away fra tirsdag

Gavekortene er en del af en redningsplanke. Take away udgør den anden. Og den rulles ud fra på tirsdag.

- Der er mange, der går hjemme for tiden, men stadig gerne vil have nogle goder i hverdagen, hvilket de ikke kan få på restauranterne for tiden. Men de vil stadig gerne bruge penge på noget godt at spise, så vi gør det muligt at gå ud at spise derhjemme. Vi er nødt til at tilpasse os situationen, og jeg tror, at take away af vores bistroretter er en oplagt idé, siger Martin Pilsmark.

No. 61 starter tirsdag med 50 forretter og 100 hovedretter. Til henholdsvis 75 kroner og 125 kroner. Man kommer til at kunne bestille Coq au Vin, jordskokkesuppe, Confit de Canard, kalvefrikassé, hummersuppe, braiserede svinekæber, unghane i morkelsauce og kalvekæber i rødvin.

- Det bliver to klassiske franske retter hver dag, som man kan bestille allerede fra søndag aften. Det bliver spændende at se, om vi skal skrue op eller ned for blusset i forhold til antal retter. Det siger sig selv, at vi vil undgå madspild. Især i denne situation. Vi skal finde et leje, hvor vi kan starte en frisk produktion hver dag og stå inde for kvaliteten, siger Martin Pilsmark.

Skulle man være én af dem, der kommer til at købe gavekort eller take away, er budskabet klart.

- Den støtte, vi har fået og får, betyder alt. Det er helt ubeskriveligt og viser et sammenhold, som gør mig taknemmelig og giver mig tro på fremtiden.

Hvis du har lyst til at bestille take away fra No. 61, kan det gøres via følgende link: https://order.lifepeaks.dk/restaurant-no-61#events

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce