Annonce
Tre Spor Nu

Gave til bilister på Fyn: 12 kilometer ny vej åbner inden jul

Den sidste del af udvidelsen af motorvejen vest for Odense er begyndt - her ses den 55 år gamle underkørsel ved Rørupgyden. Den er ligesom flere andre af slagsen ved den vestfynske motorvej for kort til at kunne rumme tre spor i begge retninger. Derfor skal de forlænges, og det arbejde er nu gået i gang. Arkivfoto: Michael Bager.
Selvom den vestfynske motorvej E20 mellem Blommenslyst og Gribsvad åbnes for trafik i alle vognbaner onsdag morgen, venter der stadig et afsluttende arbejde på vejen, som skal have klimavenlig asfalt lagt på næste år.

Fyn: I oktober begyndte arbejdet med at lægge striber på de 12 kilometer af den Fynske Motorvej mellem Blommenslyst og Gribsvad, som siden maj 2019 er blevet udvidet til tre vognbaner i hver retning. Og nu nærmer arbejdet sig en afslutning; onsdag 16. december bliver alle seks vognbaner givet fri, så bilister kan køre 110 km/t på strækningen i stedet for de hidtidige 80 km/t.

- Vi er glade for at nå i mål i år og kunne åbne op i seks spor og med 110 kilometer i timen til glæde for de mange daglige trafikanter på strækningen, siger Vejdirektoratets projektleder Robin Højen Madsen.


Annonce

Det er ikke optimalt at udlægge asfalt i vinterhalvåret, så den afsluttende opgave venter vi med, til temperaturen er højere.

Projektleder Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet


Egentlig er det for tidligt, vejen bliver givet fri til trafikken, for den sidste finish mangler: Der skal lægges et lag klimavenlig asfalt som slidlag på vejen.

- Den opmærksomme trafikant vil bemærke, at belægningen ikke er helt jævn. Det sidste slidlag kommer på i forsommeren 2021. Det er ikke optimalt at udlægge asfalt i vinterhalvåret, så den afsluttende opgave venter vi med, til temperaturen er højere, siger Robin Højen Madsen.

Krydset vest for Blommenslyst (afkørsel 53, Odense V) er blevet udvidet, og fra dronehøjde får man et godt overblik over de mange nye ting i krydset. I højre side ses det nye lyskryds på Middelfartvej. hvor Korsebjergvej nu munder ud fra nord. Ved lyskrydsets sydlige ben ligger den nye samkørselsplads. I det fjerne ses rastepladserne ved Kildebjerg. Foto: Michael Bager.

Også Svendborgmotorvejen vil blive belagt med den ny asfalt, som er udviklet i et samarbejde mellem Vejdirektoratet og forskere fra universiteter og industrien. Den giver mindre rullemodstand mellem bilens dæk og vejen, og derfor bruger biler og lastbiler mindre brændstof.

Om to år forventes den sidste del af udvidelsen af motorvejen vest for Odense at være færdig, når strækningen mellem Gribsvad og Nørre Aaby har fået en tredje vognbane i hver retning, og så kan trafikanterne på den Fynske Motorvej brede sig over tre baner mellem Odense og Middelfart.

Så brede bliver sporene

Så brede bliver de enkelte spor vest for Kildebjerg:

  • Indre kantbane: 1,5 m
  • Venstre vognbane: 3,25 m
  • Midterste vognbane: 3,5 m
  • Højre vognbane: 3,75 m
  • Nødspor: 3,0 m
  • Kant, autoværn og yderrabat: 1,5 m
  • Midterrabatten: 2,0 m
Annonce

Mest læste

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Erhverv For abonnenter

Har overvundet nedturen: De fynske robotkæmper er i fuld fart igen

Middelfart

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Nyborg For abonnenter

Dorte O. vandt medalje ved OL og blev verdensmester fire gange: - Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne nå så langt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Middelfart

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Kerteminde For abonnenter

77 ud af 88 badehuse bryder reglerne - nu varsler kommunen nyt besøg: Formanden mener, det går for vidt

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Assens

Brian er pedel på Terrariet og er 'skidebange' for slanger

OB For abonnenter

Kommentar: Forhåbentlig husker alle fans EM-euforien - og er med til at skabe ægte fodboldfeber på søndag

Erhverv For abonnenter

Levende edderkopper fundet under nyt besøg på omstridt røgeri: - Vi retter op

Annonce