Annonce
Erhverv

Gav store underskud: Fynsk fabrik dropper miljø-kunder

Haarslev Industries producerer blandt andet mange store tørreanlæg, som det, der er undervejs her. Damp cirkulerer inde i de hule, runde plader og opvarmer dermed materialet, der skal tørres. Den slags udstyr er også blevet brugt på rensningsanlæg. Arkivfoto: Michael Bager
Nordfynske Haarslev Industries har fået store underskud på at levere til rensningsanlæg og andre miljø-kunder, så nu trækker virksomheden sig ud.

Haarslev: Industrivirksomheden Haarslev Industries vil ikke længere lave maskiner og anlæg til rensningsanlæg.

Koncernens nye regnskab er stærkt præget af, at den lukker ned for forretningsområdet Environment (miljø), hvor den har leveret maskiner til for eksempel rensningsanlæg. Området gav et tab på 45 millioner kroner i 2019 og 39 millioner kroner i 2018.

Den nordfynske koncern har været på markedet i længere tid, og fra 2014 satsede den kraftigt på området, men det blev ikke en succes.

- Teknologisk passer det fint til os, men det er et helt andet slags marked, end vi er vant til at arbejde på. Beslutningsprocessen er utrolig langstrakt med mange mellemled, konsulenter, underleverandører og komplekse kontrakter med et hav af krav, siger salgsdirektør Henning Haugaard.

- Underskuddet skyldes blandt andet, at vi er blevet presset til at give lidt større garantier, end vi skulle have gjort, siger han.

Annonce

Vant til private kunder

Koncernens traditionelle kunder er store private virksomheder – for eksempel slagterier - som man forhandler direkte med. Men på miljøområdet er slutkunden ofte kommuner eller lignende, som bruger flere slags underleverandører, og som har en helt anden beslutningsproces. Den forskel har det været svært for Haarslev at håndtere på en rentabel måde.

- Vi har satset på det i nogle år, men der var ingen udsigt til, at det ville blive en succes for os, så nu lukker vi ned og gør det, vi er bedst til, siger Henning Haugaard.

Virksomheden leverer især kæmpestore anlæg til kød-, fisk- og fjerkræbranchen. Anlæggene håndterer og forarbejder restprodukterne fra produktionen, som kan bruges til at producere for eksempel dyrefoder og gødning, og som indeholder værdifulde proteiner og mineraler.

Udstyret kan for eksempel forvandle fjer og blod til værdifulde produkter – den har også tilpasset maskiner, så de kan bruges til at forarbejde insekter.

Haarslev Industries har hovedsæde i den lille nordfynske landsby af samme navn og har kunder i 120 lande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce