Annonce
Odense

Gav håndtryk lige efter nytår: Restaurant Målet er solgt

Bent Jørgensen foran Restaurant Målet, som han har drevet i 47 år. Nu er hele ejendommen solgt, og det er slut med schnitzler og resten af restauranten. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Køber af ejendom i Jernbanegade vil næppe drive kendt schnitzel-restaurant videre.

Et skilt i vinduet til restauranten fortæller historien: "Målet er solgt. Farvel efter 47 dejlige år". Underskrevet af Bent Jørgensen.

I et år har restauratør Bent Jørgensen forsøgt at sælge ejendommen Jernbanegade 17, der rummer Restaurant Målet. Flere mulige scenarier har været i spil - blandt andet en bortforpagtning af restauranten.

Men nu har Bent Jørgensen omsider fundet en køber til hele ejendommen, og det indgår ikke i dennes planer at drive den kendte schnitzel-restaurant videre, fortæller Bent Jørgensen.

- Vi blev enige lige efter nytår, siger Bent Jørgensen og tilføjer, at køber derefter drog på ferie på den anden side af kloden, og at der derfor ikke er skrevet under endnu. Men det er Bent Jørgensen stensikker på, at der bliver. Blandt andet fordi han kender køber, en odenseansk erhvervsmand, og hans familie særdeles godt.

Ejendommen har restauranten i stueetagen, køkken og selskabslokale på 1. sal og lejligheder på 2. og 3. sal.

- Så vidt jeg kan forstå, er det købers plan at lave 1. sal om til en lejlighed. Det betyder, at køkkenet forsvinder, og så kan man ikke drive restaurant, som vi har gjort, siger Bent Jørgensen.

- Der skal dog være erhverv i stueetagen, og det kunne for eksempel være en café, tilføjer han.

Annonce
Skiltet i vinduet fortæller historien. Foto: Erik Thomsen

Farvel efter 47 år

Bent Jørgensen bor selv på 3. sal i ejendommen, mens han datter Winnie, der har drevet restauranten de seneste år, bor på 2. sal.

- Ejendommen er solgt med overtagelse 1. februar, og vi er gået i gang med at rydde Winnies lejlighed, mens jeg har fået lov at blive boende indtil 1. april, siger Bent Jørgensen.

- Det er nok først efter et stykke tid, det for alvor går op for mig, at det er slut nu efter 47 år, men jeg er glad for, at det lykkedes og tilfreds med den pris, jeg har fået, tilføjer Bent Jørgensen.

Køberen, hvis identitet Bent Jørgensen ikke vil afsløre i første omgang, har købt ejendommen, som den er. Det vil sige, at restaurantens interiør, som rummer en del sports-memorabilia, også følger med. Hvad der skal ske med alle disse sportsminder, ved Bent Jørgensen ikke helt, men han regner med, at der skal deles noget af det ud til Målets stamkunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce