x
Annonce
Odense

Gav håndtryk lige efter nytår: Restaurant Målet er solgt

Bent Jørgensen foran Restaurant Målet, som han har drevet i 47 år. Nu er hele ejendommen solgt, og det er slut med schnitzler og resten af restauranten. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Køber af ejendom i Jernbanegade vil næppe drive kendt schnitzel-restaurant videre.

Et skilt i vinduet til restauranten fortæller historien: "Målet er solgt. Farvel efter 47 dejlige år". Underskrevet af Bent Jørgensen.

I et år har restauratør Bent Jørgensen forsøgt at sælge ejendommen Jernbanegade 17, der rummer Restaurant Målet. Flere mulige scenarier har været i spil - blandt andet en bortforpagtning af restauranten.

Men nu har Bent Jørgensen omsider fundet en køber til hele ejendommen, og det indgår ikke i dennes planer at drive den kendte schnitzel-restaurant videre, fortæller Bent Jørgensen.

- Vi blev enige lige efter nytår, siger Bent Jørgensen og tilføjer, at køber derefter drog på ferie på den anden side af kloden, og at der derfor ikke er skrevet under endnu. Men det er Bent Jørgensen stensikker på, at der bliver. Blandt andet fordi han kender køber, en odenseansk erhvervsmand, og hans familie særdeles godt.

Ejendommen har restauranten i stueetagen, køkken og selskabslokale på 1. sal og lejligheder på 2. og 3. sal.

- Så vidt jeg kan forstå, er det købers plan at lave 1. sal om til en lejlighed. Det betyder, at køkkenet forsvinder, og så kan man ikke drive restaurant, som vi har gjort, siger Bent Jørgensen.

- Der skal dog være erhverv i stueetagen, og det kunne for eksempel være en café, tilføjer han.

Annonce
Skiltet i vinduet fortæller historien. Foto: Erik Thomsen

Farvel efter 47 år

Bent Jørgensen bor selv på 3. sal i ejendommen, mens han datter Winnie, der har drevet restauranten de seneste år, bor på 2. sal.

- Ejendommen er solgt med overtagelse 1. februar, og vi er gået i gang med at rydde Winnies lejlighed, mens jeg har fået lov at blive boende indtil 1. april, siger Bent Jørgensen.

- Det er nok først efter et stykke tid, det for alvor går op for mig, at det er slut nu efter 47 år, men jeg er glad for, at det lykkedes og tilfreds med den pris, jeg har fået, tilføjer Bent Jørgensen.

Køberen, hvis identitet Bent Jørgensen ikke vil afsløre i første omgang, har købt ejendommen, som den er. Det vil sige, at restaurantens interiør, som rummer en del sports-memorabilia, også følger med. Hvad der skal ske med alle disse sportsminder, ved Bent Jørgensen ikke helt, men han regner med, at der skal deles noget af det ud til Målets stamkunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce