Annonce
Odense

Gastrodense: Læsernes guide til byens restauranter

MMOKS

Vi er dykket ned i de tusindvis af indstillinger, der kom til Best of Odense 2017 for at blive klogere på, hvad I mener er de bedste butikker og restauranter i byen. I denne uge tager vi fat i kategorien "Bedste Restaurant", som Restaurant no. 61 vandt. Der er selvsagt ikke plads til alle de indstillede restauranter, så her får du et ganske lille udpluk og de kommentarer, der fulgte med.

Mmoks

På blot to år har Mmoks slået sit navn fast som en af byens mest interessante spisesteder. Det gav et hav af indstillinger, og læserne skrev blandt andet:

- Bedste mad/kvalitet til prisen i Odense - nytænkende og nyskabende.

- Der er tale om en restaurant, der bidrager til restaurantscenen i Odense såvel også til udviklingen i byen. På en måde, der ikke kan sammenlignes med andre steder i byen. Det er et ungt iværksætterteam, der sætter en ny standard for eksperimenterende og velsmagende mad. Et nødvendigt friskt pust til byen.

Kongensgade 65

Mandag-onsdag: 17.30-21

Torsdag-lørdag: 17.30- sent (køkkenet lukker dog klokken 22)

Annonce
VÅR

Vår

Jacob Burmølle-Jensen har ifølge anmeldere åbnet en lille perle i Vintapperstræde. Masser af stjerner er regnet ned over det nordisk-inspirerede køkken, og det samme er de positive gloser. Blandt andet:

- Det bedste mad jeg har fået i Odense

- Jeg har kun prøvet frokosten, men til 195 kroner er det en lille luksusoplevelse til relativt få penge, og man kan mærke Burmølle og co.'s begejstring, når der fortælles om råvarerne.

- Den lille restaurant i Vintapperstræde er en unik perle i Odense, der kommer til byen med noget helt nyt. Maden har rødder i det nordiske men er på ingen måde dogmatisk.

Vintapperstræde 10

Frokost:

Torsdag-lørdag: 12-14

Aften:

Onsdag-lørdag: 18-22

SNIK SNAK

MASH

Det internationalt kendte fænomen landede i Odense sidste år, og fynboerne har taget godt imod de røde lædersofaer og ditto bøffer. Blandt andet får restauranten følgende ord med på vejen:

- Byens bedste bøfhus. Exceptionel betjening til både danske og internationale gæster.

- Maden og betjeningen er i særklasse!

Vestergade 11

Mandag-onsdag: 12-15 og 17.30-22

Torsdag-lørdag: 12-15 og 17.30-22

Søndag: 17.30-22

BALCONY

Snik Snak

Snik Snak er en af byens - og uden sammenlignings guidens - ældste restauranter. Her får du tapas i stride strømme, serveret i charmerende og afslappet miljø, hvis man skal tro gæsterne, der skriver:

- Spændende tapas og gode vine, som indbyder til hyggeligt samvær - alt imens servicen er i orden

- Altid lækkert, opdateret menukort med de lækreste retter i byen

Jernbanegade 41

Mandag-onsdag: 16-23

Torsdag: 16-24

Fredag-lørdag: 11-01

MASH

The Balcony

Det unge hold på The Balcony lægger ikke fingre imellem, når de taler om ambitionerne for restauranten på en af byens mest centrale placeringer: stedet skal have en Michelin-stjerne. Utallige gode anmeldelser og ikke mindst kommentarer i indstillingerne til Best of Odense tyder på, at The Balcony har noget at have ambitionerne i. En tilfreds gæst skriver blandt andet.

- Måske byens højeste niveau og til en pris, der ligger et godt stykke under sammenlignelige restauranter i andre byer.

- I sin egen klasse. Enestående at have sådan et sted i Odense.

Vestergade 68, 1. sal

Tirsdag-lørdag: 18-02

Søndag (sunday surprise): 12-16

TIL BAGGRUND
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce