Annonce
Underholdning

Gastro-samarbejde debuterer på Heartland

Per Hallundbæk stod for banketten i Heartlands premiere-år, og han fortæller historier og fortæller om fynske råvarer i Tasteland, hvor Kasper Tind Hasse og en stribe fynske kokke holder tre middage for hver 50 gæster. Arkivfoto: Kim Rune
Heartlands Tasteland er den perfekte platform for at vise de bedste råvarer fra Fyn. Falsled Kros Kasper Tind Hasse og kollegerne i Gastro Fyn tager råvarer fra jord til bord på få timer.

Toppen af fynsk gastronomi trækker i de hvide kokkejakker for at kræse om gæsterne på Heartland Festival og bruge festivalen som show room for øens bedste råvarer i sprød og blød tekstur.

Det spirende samarbejde Gastro Fyn dækker op til tre middage i Heartlands område Tasteland for at vise fynske og udenøs gæster niveauet på fynske råvarer som asparges, spæde kål og lam fra Hindsholm.

Gastro Fyn blev grundlagt i januar med underskrifter fra en stribe af øens bedste køkkenchefer og hotelværter, og de tre (hurtigt udsolgte) middage på Heartland Festival er Gastro Fyns første samarbejde. Køkkenchef Kasper Tind Hasse fra Falsled Kro glæder sig til at tage imod gæster lørdag aften sammen med folkene fra The Balcony i Odense.

- Heartland er et fantastisk sted at starte. Det var lige tidligt nok i processen for os at stå for banketten, så vi kommer ud med vores budskaber i et andet set up, siger Kasper Tind Hasse.

Annonce
Kasper Tind Hasse har fået kødkanin og vagtelæg ind fra lokale producenter på det seneste, og han vil med Gastro Fyn udbrede kendskabet til lokale råvarer - både blandt kolleger og gæster på Heartland. Arkivfoto: Kim Rune

Intim stemning med åbent køkken

Banketten er Heartland Festivals største kulinariske satsning, og her står holdet fra Kadeau på Christianshavn for at lange mere end 1000 kuverter ud under teltdugen. Gastro Fyns middag bliver også afslappet, men mere intim med åbent køkken og kokke ude på gulvet mellem gæsterne med Kasper Tind Hasses forgænger fra Falsled - Per Hallundbæk - som formidler af råvarer og med en anekdote eller tre i ærmet.

Hallundbæk stod for Heartlands første banket i selskab med den kulinariske iscenesætter Mette Sia Martinussen. Her var Kasper Tind Hasse som souschef hjemme på kroen back up på råvarerne til de 1200 gæster.

- Det var fuldstændigt vildt. Heartland er en seriøs festival, også for mad, og den har har taget fart og er blevet bedre med meget seriøse restauranter, mener Kasper Tind Hasse.

Gastro Fyn har lagt planen, så to eller tre restauranter går sammen hver aften bakket op af en stribe af øens bedste råvareproducenter og bryggerier. Thomas Pasfall fra Restaurant Pasfall åbner torsdag sammen med John Kofod fra Sortebro Kro, mens fredagen er lagt i hænderne på Restaurant Knudsens Gaard, Restaurant Aro og Kok & Vin i Odense.

- Det handler om at promovere den fynske have og de producenter, som leverer nogle utroligt smukke råvarer. Vi søger at skabe en stemning om råvarerne i øjenhøjde med gæsterne, så det bliver mere afslappet end i restauranterne, forudser Kasper Tind Hasse.

- Lammene er slagtet for en uge siden, og vi arbejder med pighvar fra Mogens på havnen i Faaborg. Vi har haft en god dialog med producenterne, så det bliver mad fra jord til bord inden for få timer, lokker Kasper Tind Hasse.

Stærkere samarbejde

Køkkenchefen ser Heartland Festival som et første spadestik til samarbejdet i Gastro Fyn, og drømmen for kokke og hotelværter er at etablere et netværk og et fællesskab mellem restauranter for at bygge mere på i et stærkere samarbejde med øens gode producenter. Og der kommer hele tiden nye til.

- Hernede har vi fået kødkaniner og vagtelæg på banen det seneste års tid - råvarer, vi tidligere fik fra Frankrig. Det handler om at udbrede kendskabet til dem mellem restauranterne, og der er sikkert også producenter på Nordfyn, som jeg ikke kender, siger Kasper Tind Hasse.

Gastro Fyn har andre kulinariske events i kalenderen. Kasper Tind Hasse er ved at få indrettet et åbent ildsted i den nye vinkælder på Falsled Kro, hvor gæsterne vil få serveret retter tilberedt over flammerne.

- Thomas Pasfall arbejder sammen med Jacob Stokkebye ved Nyborg om en event, hvor man skal i vinmarken og spise picnic. Det er små sjove events, som kommer i løbet af året, og vi bygger nyt på Gastro Fyn hen ad vejen, siger Kasper Tind Hasse.

Ni fynske toprestauranter og hoteller er med i samarbejdet Gastro Fyn, som Thomas Pasfall (th.) og Kasper Tind Hasse (i midten) har skrevet under på, og de laver begge mad på Heartland Festival for at udbrede kendskabet til de gode fynske råvarer. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce