Annonce
Kerteminde

Gastro Fyn og Thomas Pasfall laver picnic på Stokkebye Vingård

En fynsk picnic med fransk islæt blandt vinstokkene på Stokkebye Vingård tilbydes af Gastro Fyn og kok og restauratør Thomas Pasfall. Privatfoto

Kerteminde: Lørdag den 17. august kl. 11-14 indbyder Gastro Fyn og kokken Thomas Pasfall i samarbejde med By Stokkebye til et besøg i vinmarkerne på Østfyn.

Thomas Pasfall vil samle råvarerne til en fynsk picnic, der bliver serveret i kombination med fortællingerne om By Stokkebye.

Jacob Stokkebye viser rundt i markerne og vineriet. Der skal smages på det hele. Hygge og gourmet bliver fællesnævnerne. Pasfall fylder picnickurvene med dejlige fynske råvarer, og Jacob Stokkebye åbner for sine vine.

Det er ægteparret Helle og Jacob Stokkebye, der står bag firmaet By Stokkebye og vingården.

Jacob Stokkebye er desuden stifter og direktør i Butler’s Choice i Kerteminde. Helle Stokkebye står for den daglige ledelse af vingården sammen med deres nyansatte vinmager, Tobias Nilsson.

Stokkebyes vin produceres efter økologiske principper. I stedet for at sprøjte med ukrudtsmidler, fjernes ukrudt maskinelt ved brug af traktor.

Når der høstes, sorteres og plukkes druerne ved håndkraft. På Stokkebye Vingård laves både hvidvine, mousserende vine og hedvine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce