Annonce
Erhverv

Gasa Group går frem og skærer masser af gæld væk

Direktør Daniél Vesterlund og resten af Gasa Group har fået fremgang på driften i det første år på virksomhedens nye hovedsæde med en distributionshal på 20.000 kvadratmeter. Arkivfoto: Vibeke Volder
Gasa Groups første år i nyt logistikcenter gav fremgang i indtjeningen - men ikke nok til at gøre ledelsen tilfreds.
Annonce

Odense: Omgivelserne er meget anderledes i Gasa Group. De meget slidte og meget store bygninger i Bolbro, hvor der nu bygges boliger, er skiftet ud med en mindre men højeffektiv distributionsbygning i det nye industrikvarter i Sanderum ved motorvejen i det sydvestlige Odense.

Men virksomheden har også for få år siden fået ny ejer, den har gearet kraftigt op på digitalisering, og nu er den blevet snævret ind, så den kun fokuserer på køb og salg af blomster.

Blomsterne står stadig opmarcheret på de såkaldte blomstercontainere. Men Container Centralen, der ejer rullevognene, er ikke længere en del af Gasa Group. Arkivfoto: Vibeke Volder

Det tidligere halvt ejede datterselskab Container Centralen er blevet solgt til Gasas ejer, kapitalfonden Erhvervsinvest. Dermed er de nogle gange ret store indtægter fra datterselskabet også ude af regnskaberne i fremtiden.


I forhold til udfordringerne i 2019, hvor vejret var udfordrende for blomstersalget, er det et godt resultat. Men vi havde sat næsen op efter mere.

Daniél Vesterlund, direktør, Gasa Group


- Vi vil koncentrere os om blomster og ikke sidde og vente på, hvordan Container Centralen mon vil påvirke årets regnskab, siger direktør Daniél Vesterlund.

Annonce

Fra minus til plus

Datterselskabet, som ejer de blomstercontainere, der bliver brugt i store dele af Europa, påvirker dog også 2019-regnskabet, hvor andelen af selskabets overskud på 24 millioner kroner er med til at sørge for, at Gasa Groups resultat går fra et lille underskud i 2018 til et plus på 38 millioner kroner før skat i 2019.

Gasa Group Holding A/S

Hjemsted: Odense SV

CVR-nr: 30 27 29 00

Direktion: Claes Peter Riber, Daniél Vesterlund

Bestyrelse: Per Klitgård Poulsen (formand), Thomas Marstrand (næstformand), Kristian la Cour, Bo Svane, Carsten Brendholdt, Flemming Røigaard-Petersen, Jens Kjær Hermansen

Ejer: Erhvervsinvest

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

Omsætning: 2,1 milliarder kr. (2,3)

Overskud af drift (Ebitda): 26 millioner kr. (13)

Overskud før skat: 38 millioner kr. (-5)

Overskud efter skat: 34 millioner kr. (-1)

Egenkapital: 137 millioner kr. (156)

Antal ansatte: 351 - heraf 200 i Odense (362)

Men Gasas ledelse har opmærksomheden rettet mod den post, der viser overskuddet fra selve blomsterhandlen (Ebitda), som er steget fra 13 millioner kroner i 2018 til 26 millioner kroner i 2019. Trods fremgangen skriver den i det nye regnskab, at resultatet er "mindre tilfredsstillende."

- I forhold til udfordringerne i 2019, hvor vejret var imod blomstersalget, er det et OK resultat. Men vi havde sat næsen op efter mere, forklarer Daniél Vesterlund.

Overskuddet og ændringerne i virksomheden har også medført, at bankgælden er faldet kraftigt fra 178 til 38 millioner kroner - et meget lavt beløb i forhold til tidligere tider.

- Det er en god historie for os. Finansielt står vi stærkere end nogensinde, siger Daniél Vesterlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce