Annonce
Erhverv

Gartnerformand: - Den enes død...

Odense.Gartneriet PKM.

Gartnerformand opfordrer igen politikerne til at hjælpe erhvervet - som står til at tabe til hollandske kolleger

Den enes død er den andens brød.

Formand for Dansk Gartneri, Kristian Madsen, er ikke bleg for at hive lidt af en kliche frem, når han skal beskrive konsekvenserne af EU-Kommissionens nye regelsæt.

EU-reglerne vil gøre det umuligt at "hjælpe" gartnerierne i Danmark på afgiftsfronten, og det betyder, at hollandske gartnerier får en klar fordel, siger formanden.

- Deres regering har for længst besluttet at finansiere pso-omkostningerne via skattebilletten. En ordning som EU ikke blander sig i. Og nu kan de så oven i glæde sig over, at EU netop har afvist, at Danmark - på grund af den måde vi selv har valgt at konstruere pso-afgiftssystemet og finansieringen af vindmøllesatsningen på - ikke kan lempe på pso-afgifterne, som gartnerierne betaler. Den enes død er som bekendt den andens brød, siger Kristian Madsen som er meget pessimistisk for fremtiden:

- Høje danske afgifter udkonkurrerer danske gartneriers produkter. Kommissionen har netop vedtaget et regelsæt for statsstøtte, der gør, at danske gartnerier ikke kan opnå lempelser i pso-afgiften. Eneste alternativ er derfor nu, at regeringen finansierer vindmølle-omkostningerne direkte via finansloven frem for at overlade det til blandt andet gartnerier at betale regningen. Med den naturlige følge at vi ikke kan konkurrere, mister omsætning og må nedlægge arbejdspladser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce