Annonce
Odense

Gartnerbyens første beboere: - Det bliver en hel lille bydel i sig selv

400 beboere er foreløbig flyttet ind i Gartnerbyen, og Mickey Kromann-Jensen og Line Kopp Høstrup er nogle af dem. De har begge købt bolig i et hjørne af området, hvor der er bygget townhouses og rækkehuse. Foto: Nils Svalebøg
Mickey Kromann-Jensen og Line Kopp Høstrup er blandt de første, der har købt boliger i den nye bydel Gartnerbyen i Bolbro. Fællesskabet, den grønne profil og beliggenheden tæt på centrum trak dem til.

Han er en af de allerførste, der - sammen med sin kone og 20 måneder gamle søn - har fået adresse og pakket flyttekasser ud i Gartnerbyen.

Et nyt, stort og grønt boligområde, der skyder op på den Bolbro-grund, hvor Gasa har hørt til. Og hvor foreløbig 339 færdigbyggede boliger er blevet hjem for cirka 400 mennesker.

34-årige Mickey Kromann-Jensen og familien er nogle af dem.

De boede i en ejerlejlighed på Odenses havn, men mangel på plads fik dem til at sælge lejligheden og søge nyt. Det fandt de i Gartnerbyen - inden der egentlig var nogen by.

- Vi købte det allerede på projektstadiet, fortæller han om det såkaldte townhouse på 114 kvadratmeter, i to plan og med egen tagterrasse. Pris: 2,65 millioner kroner.

- Vi havde et ønske om en ny og vedligeholdelsesfri bolig med god energimærkning og tæt på byen. Det var vigtigt for os, siger Mickey Kromann-Jensen, der har egen virksomhed.

Familien har siden august været med til at give Gartnerbyen det indledende liv, og selv om langt den største del af det cirka 20 fodboldbaner store område er befolket af håndværkere og byggekraner, så er han glad for at bo i den nye bydel.

- Der er allerede et godt naboskab, og vi snakker mere med hinanden her, end vi gjorde på havnen. Det er, som om det er mere nede på jorden, og man på en anden måde er del af et lokalområde.

- Men ja, lige nu er det da stadig mest en byggeplads, men det bliver forhåbentligt grønt en dag, konstaterer han.

Annonce

Det skal du vide om Gartnerbyen

  1. Gartnerbyen dækker over 140.000 kvadratmeter - det svarer til cirka 20 fodboldbaner - og ambitionen er at opføre i alt 1741 boliger med plads til omkring 3000 beboere.
  2. Det er bygningsentreprenøren Skjøde, der står bag, og som er initiativtageren til partnerselskabet Gartnerbyen P/S.
  3. Ud over de mange boliger af forskellig art kommer Gartnerbyen også til at rumme supermarked og en café eller restaurant. Egentlig var planen også at bygge et hotel, men det er sat på pause. I stedet håber Skjøde, at der kan etableres et privat plejecenter i området.
  4. I et samarbejde mellem PFA og Odense Boligselskab opføres der også et seniorbofællesskab med i alt 126 boliger. PFA står desuden for en række andre lejeboliger i Gartnerbyen, ligesom både Arbejdernes Boligforening og Fyns Almennyttige Boligselskab bygger og lejer ud. Ejerboligerne i området er blandt andet rækkehuse.
  5. I et såkaldt Green-House bliver der mulighed for at leje en lejlighed med adgang til store tagterrasser, orangeri med udekøkken, delecykler og dele-elbiler. I resten af Gartnerbyen er der lavet forberedelser til ladestationer til andre beboeres elbiler.

Kan omsættes igen

I samme hjørne af Gartnerbyen bor også 27-årige Line Kopp Høstrup, der er bankrådgiver. For 1,6 millioner kroner har hun købt 70 kvadratmeter, som hun deler med sin hvalp Hugo.

- Jeg synes, det lyder til at blive et rigtig spændende område med mange forskellige typer boliger og mennesker. Det er meget sundt, mener hun.

- Og så forventer jeg da, at boligen kan omsættes igen på et tidspunkt.

Hun lader sig ikke genere af alt byggeriet omkring sig.

- Jeg regner det ikke for noget, og jeg hører ikke meget til det. Byggeriet bliver færdig i etaper, og jeg synes, der bliver gjort meget for, at vi skal føle os godt tilpas, siger Line Kopp Høstrup, der selv har engageret sig i eksempelvis at samle den nye ejerforening til en julekomsammen.

Og når først foråret og de lunere temperaturer rammer, er hun sikker på, at naboskabet bliver endnu stærkere.

- Alt det grønne i området vil være med til at skabe fællesskaber. Det giver lyst til at gå udenfor og mødes, forudser hun.

- Jeg tror, det her bliver en hel lille bydel i sig selv. En Odense-bydel, der bliver helt sin egen.

De såkaldte townhouses er rækkehuse i tre plan, der sælges som ejerlejligheder. Foto: Camilla Ahlmann-Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: 451 meldte sig ledige lørdag under coronakrisen

Debat

April 1960: Rugby på Fyn

Annonce