Annonce
Odense

Garantier fra Energi Fyn vil ikke kunne rokke ved V og K: Det er dybt useriøst

Konservative og rådmand Søren Windell har været særdeles aktiv modstander af et muligt salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Venstre og Konservative kan ikke se nogen grund til at genåbne forhandlingerne med Energi Fyn om et muligt salg af Fjernvarme Fyn. - Det virker meget panikagtigt, siger den konservative rådmand Søren Windell.

Odense: Hos Venstre og Konservative kommer genåbningen af Odense Kommunes forhandlinger med Energi Fyn ikke til at ændre på deres modstand mod et salg af Fjernvarme Fyn til det forbrugerejede varmeselskab.

Selvom Energi Fyn måtte komme med garantier om, at varmeprisen bliver holdt i ro og man går med til et stramt regelsæt omkring, hvem man vil kunne fusionere med, siger de fortsat nej til at sælge.

- Det virker meget panikagtigt, at man pludseligt fredag genåbner forhandlingerne med en deadline mandag. Det peger for mig i retning af, at man allerede har truffet en beslutning, som man så bare ikke vil dele med odenseanerne, siger Søren Windell (K), der mener, at Peter Rahbæk Juel og Socialdemokraterne ignorerer den mest udtalte bekymring fra borgermøderne.

Annonce


Jeg ser det som et klart tegn på, at borgmesteren gerne vil sælge, selvom jeg ikke hørte én eneste på borgermøderne, som gerne ville det samme.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand


- Den bekymring handler jo om, at vi er ved at forære vores fjernvarmeselskab væk. Det forstår jeg ikke, at man ikke vil forholde sig til, siger han.

Hos Venstre mener Christoffer Lilleholt, at den pludselige genåbning af forhandlingerne peger i retning af, at Socialdemokraterne er på vej til at sige ja til et salg af Fjernvarme Fyn.

- Jeg ser det som et klart tegn på, at borgmesteren gerne vil sælge, selvom jeg ikke hørte én eneste på borgermøderne, som gerne ville det samme, siger Christoffer Lilleholt.

Modstanderne af salget af Fjernvarme Fyn har blandt andet afholdt demonstrationer for at gøre opmærksom på deres budskaber. Foto Birgitte Carol Heiberg

Søren Windell mener også, at udspillet fra Socialdemokraterne kan komme til at fungere som en løftestang for et salg, men han mener også, at den pludselige genåbning af forhandlingerne kan være et udtryk for det modsatte.

- Det kan jo også være en kattelem, hvis nu Energi Fyn må melde tilbage, at de ikke kan give sådan nogle garantier. Under alle omstændigheder er det useriøst at genåbne forhandlingerne med så kort frist og samtidigt gøre det uden om Økonomiudvalget, siger Søren Windell.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce