Annonce
Fyn

Gang på gang gik det galt: Ti uheld på Fynske Motorvej i weekenden

Ifølge Vejdirektoratet var der i weekenden 17.-20. juli, der er en af de mest travle rejseweekender, nogle steder  op mod 14 procent mere trafik på Fynske Motorvej sammenlignet med samme weekend i 2019. Foto: Michael Bager
Der var usædvanligt mange færdselsuheld på Fynske Motorvej i weekenden. Hele ti gange kolliderede trafikanter eller kørte galt i solouheld.

Corona-virussen har afskrækket mange fra at rejse til udlandet på sommerferie. I stedet tager danskerne på ferie herhjemme, og det øger presset på vejene.

Også på centralt beliggende Fyn, hvor der især på Fynske Motorvej er flere uheld for tiden. I weekenden gik det galt ikke mindre end ti gange. Enkelte uheld var dog solouheld uden for de mest trafiktunge tidspunkter.

Allerede fredag formiddag klokken 11.12 skete det første uheld på motorvejen nær Ejby i vestlig retning. Her kunne en bilist ikke nå at bremse, da trafikken pludselig stod stille efter at have kørt med omkring 90 km/t.

Føreren af bilen fik dog taget en del fart af, inden bilen med lav hastighed ramte en forankørende personbil. Ingen personer kom noget til, men der skete mindre skade på bilerne, fremgår det af et uddrag fra politiets døgnrapport.

Blot otte minutter senere var den gal igen, denne gang ved Nørre Aaby, hvor to personbiler var kørt sammen. Og 12.34 var hele fire biler involveret i et harmonikasammenstød i nærheden af Gelsted.

Nogle timer senere, klokken 14.24 var der igen en trafikant, som ikke nåede at bremse, da der var opstået kø i den tætte trafik. Trafikanten ramte en forankørende, som blev skubbet frem i et tredje køretøj. Dette uheld skete ved Blommenslyst vest for Odense.

I alt var der ifølge vagtchef Lars Thede fem uheld i løbet af fredagen. Og der er typisk de samme årsager til uheldene på motorvejen, forklarede han.

- Man kører for hurtigt, for tæt og for uopmærksomt. Sådan er det i ni ud af ti uheld på Fynske Motorvej.

Annonce

To solouheld lørdag

Dagen efter var der allerede ved femtiden et solouheld nær Nyborg, hvor en personbil var forulykket i vestgående retning ved tilkørselsrampen til Nyborg V. Føreren af bilen var væk, da politiet kom frem til stedet, hvor bilen holdt totalskadet med udløste airbags.

Lørdag formiddag klokken 11.28 påkørte en bilist en forankørende, som bremsede på grund af kø. Også her blev den påkørte skubbet frem i en tredjepart, en bil med trailer. Ingen personer kom noget til.

Ved 23-tiden var der endnu et solouheld på motorvejen. Denne gang ved det sydøstlige Odense, hvor en personbil var kørt cirka fem meter ud i rabatten og havde væltet et vejskilt. Heller ikke her var der nogen fører af bilen at se for politiet. Bilen stod med katastrofeblink tændt i rabatten og var ikke til gene for andre. Der var mindre buler og ridser på bilens forreste, højre side.

Også søndag var der uheld på Fynske Motorvej, begge to ved Nørre Aaby på Vestfyn. Det første skete klokken 14.19, hvor der endnu engang var tale om et såkaldt indhentningsuheld, hvor en bilist påkørte en forankørende, der bremsede. Bilen, der blev ramt, blev skubbet ind i en tredje bil. Heller ikke her skete der personskade, kun mindre skade på bilerne.

Cirka fem minutter efter kørte en lastbil op i en personbil. Sandsynligvis med lav fart, for heller ikke ved dette sammenstød kom nogen personer noget til. Der skete dog mindre, materiel skade på køretøjerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce