Annonce
Nordfyn

Gang i Langesø: Slotskoncert skabte en fest

Hjemmeværnets Musikkorps Syd spillede Langesø Slotsplads op - akkompagmeneret af sangerne Sandra Elsfort og Søren Okholm. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Langesø: Ned gennem den lange slotsallé kunne man allerede se scenen favne over en stor del af facaden på slottet. Inde på pladsen ved den grønne cirkelgræsplæne stod række efter række af festival-, klap- og terrassestole, som folk bragte med sig og satte sig på. Og så startede showet.

Den niende udgave af Langesø Slotskoncert var et festligt samsurium af klassiske toner, pophits, nationalromantik og endda Disney-sange. 350-400 mennesker mødte op i løbet af lørdagens koncerttimer, som startede 15.00 foran Langesø Slot.

- Der er selvfølgelig flest voksne, men flere har taget deres børn med. Vi har prøvet at sammensætte et musikprogram for alle aldre, lød det fra informationsleder Erik Hansen.

Langesø Slotskoncert bliver spillet op af Hjemmeværnets Musikkorps Syd, som er Danmarks største militærorkester. Med Per Silfverberg Hyttel som dirigent og med sponsorater fra De Fynske Frimureres Fond i ryggen kunne musikkorpset nok engang spille de hyggelige omgivelser op.

Annonce
Folk havde taget egne stole med, og række efter række sad de og nød musikken. Foto: Mikkel Hamann Jensen

Besøg af vidunderbarn

De to sangere Søren Okholm og Sandra Elsfort bragte de bløde vokaler, og med Nordfyns borgmester Morten Andersen ved roret som konferencier blev nummer for nummer grundigt introduceret.

Slotskoncerten havde endda besøg af Stefan Burchardt, som i 2017 vandt DR's tv-program "Vidunderbørn". Den blot 15-årige violinist startede i en alder af blot fire år med at spille på sit instrument, og han har siden vundet et væld af priser. Men til slotskoncerten bragte han blandt andet en nærmest syngende version af "Csárdás".

- Det er jo helt fantastisk at have sådan et stort musiktalent med til koncerten, fortalte Erik Hansen. Og Stefan Burchardt blev da også sendt afsted med blomster.

Vidunderbarnet og violinisten Stefan Buchardt spillede også foran Langeskov Slot. Her fik han blomster og blev takket af koncertkonferencier og borgmester Morten Andersen. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Informationsleder Erik Hansen er en af hovedaktørerne til Langesø Slotskoncert. Foto: Mikkel Hamann Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce