Annonce
Assens

Gang i kødgryderne: To barndomskammerater samlet i restauranten igen ovenpå corona-krisen

Restaurantchef på Glamsbjerghus, Søren Nedergaard Hansen (tv.), har intet imod at tage opvasken, rengøre hotelværelserne eller lave mad, selvom det ligger uden for hans fagområde. Han er lykkelig for at være blevet genansat af forpagteren Søren Lund (th.). Foto: Amalie Klitgaard
Under krisen stod forpagteren af restauranten på Glamsbjerghus Søren Lund for take-away - helt alene. Nu er hotellet fuldt belagt og restaurantgæsterne vendt tilbage, og derfor har han ansat sin barndomskammerat fra Assens, restaurantchefen Søren Nedergaard Hansen, igen.
Annonce

Glamsbjerg: Ingen statshjælp kom Søren Lund, som forpagter restauranten på Glamsbjerghus, til gode under krisen.

Hans firma havde tjent for lidt siden dens stiftelse den 6. januar til at få en håndsrækning gennem hjælpepakkerne. Den manglende omsætning betød også, at han ikke havde råd til at tage imod statens lønkompensationer, trods det ville dække 80 procent af lønningsposen.

- Jeg nåede kun at holde åbent i tre dage før krisen, så jeg havde ikke økonomien til at beholde mine ansatte. For jeg fik ikke en krone af nogen som helst. Jeg har klaret mig selv, fortæller Søren Lund.

Det er særligt et succesfuldt takeaway-koncept, som fik hjulene i gang igen, understreger han.

- Take-awayen har gjort, at jeg stadig er her i dag. Byen har været god til at støtte op om det.

Forpagteren af restauranten på Glamsbjerghus, Søren Lund, har haft utroligt travlt under krisen, da han blev nødt til at fyre alle sine medarbejdere, og dermed stod med takeaway og andre opgaver helt alene. Nu kører tingene mere, som de plejer. Foto: Amalie Klitgaard

Skridt for skridt er Søren Lund på vej til at komme på fode igen. Så meget, at han nu kan genansætte sin tidligere fyrede barndomsven Søren Nedergaard Hansen som restaurantschef - og derudover fem tjenere og en praktikant.

Restaurantchefen og forpagteren er vokset op sammen i Assens, hvor de begge gik på den nu lukkede Borgerskole. Søren Lund understreger dog, at han blev ikke ansat, fordi de kendte hinanden, men grundet sit kendskab til de lokale og deraf kundetække. Og så ville Søren Lund gerne tilbage til køkkenet:

- Under krisen skulle jeg både tage telefonen, svare på mails, bestille varer, fylde op og så lige lave mad. Nu kan jeg fokusere på det, jeg bedst kan lide: Maden.

Annonce

Sommeren bringer lys

Cateringforretningen er der stadig fuld knald på, hvor de især i slutningen af juni havde travlt med at sende mad ud af huset til studentergilder og sommerafslutninger.

Aftenerne går det også fint med. Glamsbjerghus er begyndt at blive fuldt belagt. Og selskaberne dukker så småt op igen. Dog er der ikke helt så mange frokostgæster, som Søren Lund ville ønske.

Én ting mangler da også at komme på plads: En genansættelse af den tredje barndomskammerat i Glamsbjerghus-trioen, Martin Dabek, som var køkkenchef.

- Jeg valgte at få Søren tilbage først, så han kan servere og jeg lave mad. Næste step er at få Martin tilbage også, fortæller forpagter Søren Lund.

Søren Nedergaard Hansen mistede sit job som restaurantchef på Glamsbjerghus under coronakrisen. Nu er gæsterne tilbage, og derfor er han tilbage på posten - med et stort smil. Foto: Amalie Klitgaard


Jeg nåede kun at holde åbent i tre dage før krisen, så jeg havde ikke økonomien til at beholde mine ansatte. For jeg fik en krone af noget som helst. Jeg har klaret mig selv.

Søren Lund, kok og forpagter af restauranten på Glamsbjerghus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce