Annonce
Nyborg

Gang i gaden sætter sig på Gl. Torv

Central plads i Nyborg vil være spærret af, når Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg er med til at arrangere stor aktivitetsdag for både store og små lørdag 5. oktober.

Nyborg: Det ser endnu engang ud til, at vejrguderne er med os.

Det tegner nemlig til en dag med høj solskin, når Nyborg Kommune i samarbejde med Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg, Nyborg Handel og Visit Nyborg arrangerer Gang i Gaden lørdag 5. oktober klokken 10-13.

Den store aktivitets- og sundhedsdag er denne gang flyttet til Gl. Torv og Mellemgade, der vil være spærret af for at give plads til et sandt overflødighedshorn af indslag og aktiviteter, som du kan tage del i sammen med resten af familien.

Måske har du allerede læst om arrangementet i Lokalavisen Nyborg eller på www.lokalavisennyborg.dk og er begyndt at glæde dig. Med god grund.

Dagen byder blandt andet på et gensyn med det populære klatretårn, muligheden for at spille streetfodbold på en oppustelig bane, basketlege og roning. For slet ikke at tale om sundhedseksperimentariet, hvor man - ligesom de foregående år - kan få testet sin viden om sund kost, motion og rygning og gå derfra med en gratis madpakke og/eller en præmie.

Det er også her, du kan møde de lokale natteravne og prøve promillebanen iført særlige briller, der driller.

Årets udgave af Gang i Gaden har desuden en hel stribe nye tiltag på programmet. Som for eksempel Tour de Nyborg - et cykelløb i Nyborgs centrum for børn i alderen 6-9 år arrangeret af Nyborg Cykleklub med start fra Gl. Torv klokken 10.

Du kan også prøve parkour, yoga og qigong for hele familien. Eller hvad med at deltage i en af de mange forskellige danseworkshops, hvor børn, unge og forældre kan prøve at danse alt fra hiphop til Fortnite.

Når man har tørret sveden af panden, kan man frem til klokken 13 deltage i et særligt QR-kodeløb arrangeret af en 8. klasse på Danehofskolen, hvor der mulighed for at vinde fine sponsorpræmier.

Har du selv et godt tip til, hvordan vi alle kan leve lidt sundere og dyrke mere motion i en travl hverdag, eller ros/ris til artikelserien "Sund i Nyborg" - så kig forbi avisens egen bod på Gl. Torv.

Serien fortsætter i øvrigt i de kommende dage og uger, hvor vi blandt andet vil se nærmere på udvalget af mad i kommunens mange idrætshaller og forsøger at tage temperaturen på nyborgensernes mentale sundhed.

Annonce
Parkour er en af de mange aktiviteter, som man kan prøve kræfter med lørdag den 5. oktober på Gl. Torv. Det er fjerde år i træk, at Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg er med til at arrangere Gang i Gaden. Derudover består arbejdsgruppen denne gang af Nyborg Kommune, Nyborg Handel og Visit Nyborg. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce