Annonce
Nyborg

Gang i gaden sætter sig på Gl. Torv

Central plads i Nyborg vil være spærret af, når Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg er med til at arrangere stor aktivitetsdag for både store og små lørdag 5. oktober.

Nyborg: Det ser endnu engang ud til, at vejrguderne er med os.

Det tegner nemlig til en dag med høj solskin, når Nyborg Kommune i samarbejde med Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg, Nyborg Handel og Visit Nyborg arrangerer Gang i Gaden lørdag 5. oktober klokken 10-13.

Den store aktivitets- og sundhedsdag er denne gang flyttet til Gl. Torv og Mellemgade, der vil være spærret af for at give plads til et sandt overflødighedshorn af indslag og aktiviteter, som du kan tage del i sammen med resten af familien.

Måske har du allerede læst om arrangementet i Lokalavisen Nyborg eller på www.lokalavisennyborg.dk og er begyndt at glæde dig. Med god grund.

Dagen byder blandt andet på et gensyn med det populære klatretårn, muligheden for at spille streetfodbold på en oppustelig bane, basketlege og roning. For slet ikke at tale om sundhedseksperimentariet, hvor man - ligesom de foregående år - kan få testet sin viden om sund kost, motion og rygning og gå derfra med en gratis madpakke og/eller en præmie.

Det er også her, du kan møde de lokale natteravne og prøve promillebanen iført særlige briller, der driller.

Årets udgave af Gang i Gaden har desuden en hel stribe nye tiltag på programmet. Som for eksempel Tour de Nyborg - et cykelløb i Nyborgs centrum for børn i alderen 6-9 år arrangeret af Nyborg Cykleklub med start fra Gl. Torv klokken 10.

Du kan også prøve parkour, yoga og qigong for hele familien. Eller hvad med at deltage i en af de mange forskellige danseworkshops, hvor børn, unge og forældre kan prøve at danse alt fra hiphop til Fortnite.

Når man har tørret sveden af panden, kan man frem til klokken 13 deltage i et særligt QR-kodeløb arrangeret af en 8. klasse på Danehofskolen, hvor der mulighed for at vinde fine sponsorpræmier.

Har du selv et godt tip til, hvordan vi alle kan leve lidt sundere og dyrke mere motion i en travl hverdag, eller ros/ris til artikelserien "Sund i Nyborg" - så kig forbi avisens egen bod på Gl. Torv.

Serien fortsætter i øvrigt i de kommende dage og uger, hvor vi blandt andet vil se nærmere på udvalget af mad i kommunens mange idrætshaller og forsøger at tage temperaturen på nyborgensernes mentale sundhed.

Annonce
Parkour er en af de mange aktiviteter, som man kan prøve kræfter med lørdag den 5. oktober på Gl. Torv. Det er fjerde år i træk, at Fyens Stiftstidende/Lokalavisen Nyborg er med til at arrangere Gang i Gaden. Derudover består arbejdsgruppen denne gang af Nyborg Kommune, Nyborg Handel og Visit Nyborg. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Har du lært noget nyt i dag?

Det indbydende og varierede tag-selv-bord i medielandskabet varede i 10 år. Så længe siden er det, at DR åbnede DR K og dermed lukkede kultur i bred forstand helt ind til kakkelbordet i vores stuer. Siden er vi danskere ikke bare blevet beriget, men også forkælet med bl.a. dokumentarudsendelser om musikere, aftenlange operaer, smalle film og en ikonisk Kunstquiz. Hver dag kunne vi være sikre på at lære noget nyt. Om tre uger er kulturens tv-guldalder slut. Når halvdelen af DRs tv-kanaler fra 2. januar 2020 lukker, reduceres den linde strøm af oplysning og dannelse på DR K til en ugentlig dag på DR2 og en streamingkanal kaldet DR2+. Langt fra de oprindelige ambitioner, som den daværende medieredaktør havde om at ville "invitere alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden". Ak. Sådan skrev indbyggerne i Palmyra på deres dødes grave, og sådan kunne vi også sige nu. Eller også kunne vi mene, at det kun er rimeligt at lukke DR K, når mediebilledet har ændret sig så voldsomt i løbet af de seneste 10 år, som det har. Det er evident, at flow-tv taber terræn i en udvikling, der allerede er beskrevet vidt og bredt. Men anderledes er det med kulturprogrammerne. De bliver netop det meningsgivende og sammenhængende, når resten af verden bliver serveret i underholdende småbidder. Det er i kulturen, vores horisont har mulighed for at blive udvidet, når vi ikke kan rumme flere af Bagedystens festkager og end ikke kan hidse os op over, at Vild med dans handler lige så meget om seksualitet som benarbejde. Et plaster på såret er det derfor, når kulturminister Rasmus Prehn som en del af finansloven annullerer besparelser for i alt 764 millioner kroner på landets museer. Det redder desværre ikke DR K, men det giver os lejlighed til at slukke tv'et og søge ud i virkeligheden og blive klogere.

Annonce