Annonce
Bagsiden

Gammelheder: Fynsk avis i Stillehavet for 44 år siden

Nyheden om helikopterudbringning i Stillehavet var klemt inde mellem andre små og store lokalnyheder. I 1975 fyldte alt lokalstof fra Fyn og øerne halvanden side tilsammen i søndagsudgaven.
Annonce

I dag: ... er det 44 år siden, at Fyens Stiftstidendes og Fyns Tidendes fælles søndagsudgave, Morgenposten, kunne berette, at avisen blev distribueret så langt væk som til "et sted i Stillehavet".

Sagen var den, at avisens Faaborg-redaktion i sensommeren var blevet kontaktet af Arne O. Pedersen, der var civil navigatør i den amerikanske stillehavsflåde. Arne O. Pedersen havde et ønske om at købe hus og måske tage borgerskab i Faaborg, og på den baggrund kunne han godt tænke sig regelmæssigt at se en fynsk avis.

Siden var Morgenposten hver mandag formiddag afgået med luftpost til adressen: USNS Passumpsic, c/o Fleet Post Office, San Francisco, California.

Søndagsvisen blev ofte leveret til "Stillehavs-abonnenten" med helikopter, når Arne. O. Pedersen befandt sig på søen om bord på det amerikanske flådefartøj. /SP

Gammelheder er evigt uaktuelle nyheder fra vores avisarkiv. Som abonnent har du gratis adgang til alle fynske nyheder tilbage til 3. januar 1772. Søg via e-avisen på Fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce