Annonce
Bagsiden

Gammelheder: Det skete i dag for 42 år siden ...

OB-træner Richard Møller Nielsen sang selv for i bussen på hjemturen fra Idrætsparken efter kampen mod B93, da klubben den 22. oktober 1977 sikrede sig sit første danske mesterskab i fodbold. Foto: Fyens Stiftstidende

I dag: ... er det 42 år siden, man i avisen kunne læse om den seneste udvikling fra Stammheim-fængslet i Stuttgart, hvor tre medlemmer af Baader-Meinhof-gruppen var døde. Af tv-programmet fremgik det, at Danmarks Radio klokken 19.30 sendte det første af seks nye afsnit af serien Huset på Christianshavn. Og i Korinth-hallen var der kæmpebal om aftenen med Mabel og den jyske topgruppe Silver Sally.

Dagens største lokale nyhed kom imidlertid fra Idrætsparken i København, hvor OB havde spillet 2-2 mod B93 og dermed sikret sig klubbens første mesterskab i fodbold.

Træner Richard Møller Nielsen havde i vanlig stil lagt taktik sammen med spillerne på Yderholm Kro i Lellinge mellem Ringsted og Køge på vej til Idrætsparken, men der skulle to scoringer af angriberen Per Bartram til, før det uafgjorte resultat og mesterskabet var i hus, efter OB havde været bagud 0-2.

OB's holdleder Erik Birkholm og den tidligere førsteholdsmålmand Ingolf Brumvig sørgede straks efter kampen for, at propperne røg af champagneflaskerne i et behageligt tempo, og uden for Idrætsparken havde Bent Jørgensen fra Restaurant Målet i Jernbanegade i Odense parkeret sit amerikanske dollargrin og pyntet det op med OB-flag...

En anden tidligere OB’er, Jørgen Pabst fra De Danske Spritfabrikker, havde en flaske Gammel Dansk med til hver af spillerne, mens ungdomstræner Arnold Petersen forærede spillertruppen en 100 krone-seddel, så de kunne købe sig en fortjent forfriskning. /SP

Gammelheder er evigt uaktuelle nyheder fra vores avisarkiv. Som abonnent har du gratis adgang til alle fynske nyheder tilbage til 3. januar 1772. Søg via e-avisen på Fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce