Annonce
Bagsiden

Gammelheder: Det skete i dag for 25 år siden ...

Byrådsmedlem Johan Schmeltz lod sig fotografere foran den omstridte toiletbygning. På samme side kunne man under "Gamle Odense" læse en 10 år gammel notits om, at nu skal Fangel Station snart rives ned og genopføres ved Den Fynske Landsby som Den Fynske Stationsby på den anden side af Odense Å, hvis Dalum Papirfabrik vil lægge jord til. Fangel Station blev skilt ad og opmagasineret. Men er aldrig blevet genopført, og nu er området ved Dalum Papirfabrik på vej til at blive boligområde i stedet.

I dag: ... er det 25 år siden, avisen kunne fortælle nyheden om, at "Dødens lokum" stod overfor en lukning.

Bag det lidet flatterende navn gemte der sig et offentligt toilet ved Sortebrødre Torv midt i Odense. Her havde mange af det stigende antal narkomaner, der var fundet døde i Odense inden for de seneste år, ligget livløse.

Baggrunden for lukningen var dog lige så meget et hensyn til byens besøgende og turister. "Dødens lokum" lå nemlig, hvor de mange turistbusser parkerede med gæster til H. C. Andersens-museet, Koncerthuset og Carl Nielsen-museet.

- Naturligvis ved jeg godt, at vi ikke løser problemet med narkotikamisbrug ved bare at mure toilettet til. Men for byens ansigts skyld er det nødvendigt, at vi finder en anden løsning. Vi kan ikke byde vores gæster sådanne forhold, sagde byrådsmedlem Johan Schmeltz (S). /SP

Gammelheder er evigt uaktuelle nyheder fra vores avisarkiv. Som abonnent har du gratis adgang til alle fynske nyheder tilbage til 3. januar 1772. Søg via e-avisen på Fyens.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce