Annonce
Bagsiden

Gammelheder: Det skete i dag for 19 år siden ...

Forsiden af Fyn-sektionen i Fyens Stiftstidende 13. september 2000.

I dag: ... er det 19 år siden, at en længere konflikt mellem Midtfyns Festivalens arrangør Nina Færgemann og Ringe Kommune brød ud i lus lue. Den midtfynske musikfestival var to år tidligere kommet ud med et underskud på tre millioner kroner, og Nina Færgemann havde rettet henvendelse til Ringe Kommune for at forhandle nogle bedre betingelser for at drive festivalen videre.

Nina Færgemanns kritik af kommunen gik blandt andet på stigende udgifter til spildevand. Festivalbossen følte ikke længere, at Midtfyns Festival var velkommen på den gamle dyrskueplads i Ringe og truede med at flytte festivalen til Odense.

Odense Kommunes borgmester Anker Boye (S) var så begejstret over flirten fra Midtfyns Festival, at han havde aflagt et besøg under festivaldagene i Ringe, men trods den hårde tone i debatten mellem Ringe Kommune - og særligt borgmester Bo Andersen (V) - og Nina Færgemann, forblev Midtfyns Festival i de vante omgivelser omkring Goe Bakke.

Midtfyns Festival i sin oprindelige form blev holdt for sidste gang i 2003. /SP

Gammelheder er evigt uaktuelle nyheder fra vores avisarkiv. Som abonnent har du gratis adgang til alle fynske nyheder tilbage til 3. januar 1772. Søg via e-avisen på Fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce