Annoncørbetalt indhold

Gammel skole forvandlet til unikke lejligheder

En markant Odense-ejendom er i løbet af de seneste tre år blevet omdannet til unikke lejligheder. Her får lejerne et helt særligt hjem, og det har skabt stor efterspørgsel. Fire lejligheder er stadig klar til overtagelse

Et moderne byggeri med 33 lækre lejligheder, der hver især er unikke, i en bygning med en historie, der går tilbage til 1850. Omdannelsen af den gamle pigeskole og det tidligere VUC på adressen Holsedore 18 i det centrale Odense er afsluttet. Bag ombygningen står de erfarne ejendomsudviklere Ole Carlsen og Torben Knudsen, og de er meget glade for resultatet. “Vi har været meget spændte på det her projekt, fordi bygningen har den historie, som den har. Men vi synes faktisk, at det er blevet et bedre resultat, end vi havde håbet på,” fortæller Ole Carlsen.

Det originale udtryk er fastholdt

Holsedore 18 er en såkaldt bevaringsværdig ejendom, hvilket har betydet, at der som udgangspunkt ikke må ændres på bygningens udvendige udseende. Derfor står den originale bygning, der husede pigeskole frem til slut 1960’erne, stort set uændret. Der er dog kommet en etage mere på toppen, hvilket har givet 150 kvadratmeter ekstra, ligesom der er blevet plads til et elevatortårn. “Det er virkelig en flot ejendom, og vi har også oplevet stor interesse for byggeriet. Der er mange tidligere elever fra både pigeskolen og fra VUC, som har været på besøg under byggeprocessen. De ville gerne se, hvordan det så ud i dag,” fortælle Ole Carlsen. Mens det er småt med ydre ændringer, så er der til gengæld sket en hel masse indvendigt.

Over flere etaper er den gamle skole blevet omdannet til lejligheder bygget i førsteklasses materialer, og i modsætning til mange nye byggerier så er ingen af dem ens.

Fantastisk rumfornemmelse

Som noget ganske særligt er det lykkedes at bevare en loftshøjde på 3,5-4 meter i lejlighederne på trods af, at der mange steder er lavet nedsænket loft for blandt andet at kunne bygge moderne ventilation og andre installationerne ind i bygningen. “Det giver en helt fantastisk rumfornemmelse, når man står i lejlighederne, og det er med til at fastholde et indtryk af, at der er tale om en bygning med en lang historie,” siger Ole Carlsen. Den tidligere skole rummede blandt andet en gymnastiksal, som blev en helt særlig udfordring for bygherrerne. Her blev man nødt til at banke 44 pæle hele 18 meter ned i gulv og jord for at sikre tilstrækkelig understøttelse, når den store sal skulle forvandles til boliger.

Det betyder, at nogle af lejlighederne i stuen er lavet i to etager, og at man her i noget af arealet bliver mødt af en opsigtsvækkende loftshøjde på op til seks meter. Sådan er lejlighederne fyldt med detaljer. Fra fritlægningen af bjælkerne, der har båret huset i mere end 150 år, over brugen af bornholmske granitsten til indbygning af masser af ovenlysvinduer og store vinduespartier for at sikre mest mulig lysindfald.

Tiltrækker alle aldersgrupper

Samtidig har man valgt at bygge i de bedste materialer og med fokus på, at boligerne skal være attraktive for alle odenseanere og tilflyttere til byen. “Vi har ønsket at skabe en ejendom, der var attraktiv for alle aldersgrupper, og vi kan se, at det er lykkes. Vi har både unge i tyverne og seniorer over de 80 år blandt lejerne i dag, og de virker alle glade for at bo her,” fortæller Ole Carlsen. Næsten alle lejlighederne har i dag fundet lejere, men det er dog fortsat muligt at sikre sig en plads i Holsedore 18-ejendommen. Fire af de store luksuslejligheder er endnu ikke lejet ud. Her er der tale om store og lyse herskabslejligheder på 101-150 kvadratmeter med enten altan eller terrasse.

Som lejer kan man samtidig glæde sig over den ekstremt centrale beliggenhed med kort afstand til både byens gågade og grønne områder. “Jeg vil sige, at det er en af de bedste områder i Odense, fordi man er så tæt på det hele, men samtidig lidt tilbagetrukket på en rolig gade og med åen og de grønne områder tæt,” siger Ole Carlsen.

Denne artikel er sponsoreret af Holsedore 18, der tilbyder unikke lejligheder centralt beliggende på citysiden af Odense å.

Holsedore 18 - klar til udlejning

  • Flotte, lyse herskabslejligheder i størrelserne 101-224 kvadratmeter
  • Central placering i Odense i tidligere pigeskole bygget i 1850
  • 4 lejligheder endnu ikke lejet ud
  • Lejepriser i niveauet 9.900-15.800 kr pr. måned

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.