Annonce
Kerteminde

Ny redaktør på Kjerteminde Avis arbejder som "storyteller" for Cityforeningen

Rikke Mohr er ny redaktør på Kjerteminde Avis. Arkivfoto
Der er ingen habilitetsproblemer i, at redaktøren på Kjerteminde Avis samtidig arbejder for Kerteminde Cityforening, mener bestyrelsesformand, René Lydiksen. - Jeg tror faktisk godt, at hun kan skille de to opgaver ad.

Kerteminde: Det er tidlige redaktør Rikke Mohr, der får lov til igen at sætte sig i redaktørstolen på Kjerteminde Avis, når den nuværende redaktør, Niki Treumer Mogensen, til 1. august skifter til Lolland-Falsters Folketidende.

- Det er imidlertid med blødende hjerte, at jeg og min bedre halvdel forlader avisen og Kerteminde, skriver Niki Mogensen på Kjerteminde Avis.

Rikke Mohr var redaktør på Kjerteminde Avis fra 2013 til 2017. Dengang lagde hun ikke skjul på, at det var en særdeles hård post. Udfordringerne blev ikke mindre, da hun i foråret 2017 røg ud i en større kontrovers med en af byens flittigste læserbrevsskribenter Hans Petersen, der blandt andet beskyldte Kjerteminde Avis for at knægte hans ytringsfrihed og være "arrogant", da avisen ikke ville optage hans læserbreve.

Annonce

Kom tilbage i 2018

I efteråret 2018 kom Rikke Mohr tilbage som skrivende journalist på avisen.

- Jeg havde egentlig puttet avisen ned i skuffen, men den søger mig åbenbart. Jeg skulle lige mærke efter først, for jeg synes, det var et enormt krævende job. Man bruger sig selv enormt meget som journalist, ligesom man gør som fotograf, og havde du spurgte mig, om jeg ville være chefredaktør igen, havde jeg sagt nej, fortalte Rikke Mohr til Kjerteminde Avis.

Samtidig med redaktørjobbet vil Rikke Mohr fortsætte med at arbejde som "storyteller" for Cityforeningen. Ifølge Rikke Mohrs LinkedIn profil arbejder hun med at: "Fortælle alle de gode historier der ligger gemt hos foreningens medlemmer samt promovere de enkelte forretninger."

Formand for Kjerteminde Avis, René Lydiksen, ser dog ingen habilitetsproblemer i, at redaktøren får en del af sin løn betalt af Cityforeningen.

- Jeg tror faktisk godt, at hun kan skille de to opgaver ad, og ellers kan vi jo bare bede nogle af de andre skribenter om at skrive om forretningerne i Kerteminde.

- Så hun kan godt være en skarp og kritisk journalist, mens hun samtidig arbejder for Kerteminde Cityforening?

- Hvis det viser sig, at det ikke kan lade sig gøre, så laver jeg det om. Det må du gerne citere mig for, siger René Lydiksen.

Fyens Stiftstidende har uden held forsøgt at få en kommentar fra Rikke Mohr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce