Annonce
Kerteminde

Ny redaktør på Kjerteminde Avis arbejder som "storyteller" for Cityforeningen

Rikke Mohr er ny redaktør på Kjerteminde Avis. Arkivfoto
Der er ingen habilitetsproblemer i, at redaktøren på Kjerteminde Avis samtidig arbejder for Kerteminde Cityforening, mener bestyrelsesformand, René Lydiksen. - Jeg tror faktisk godt, at hun kan skille de to opgaver ad.

Kerteminde: Det er tidlige redaktør Rikke Mohr, der får lov til igen at sætte sig i redaktørstolen på Kjerteminde Avis, når den nuværende redaktør, Niki Treumer Mogensen, til 1. august skifter til Lolland-Falsters Folketidende.

- Det er imidlertid med blødende hjerte, at jeg og min bedre halvdel forlader avisen og Kerteminde, skriver Niki Mogensen på Kjerteminde Avis.

Rikke Mohr var redaktør på Kjerteminde Avis fra 2013 til 2017. Dengang lagde hun ikke skjul på, at det var en særdeles hård post. Udfordringerne blev ikke mindre, da hun i foråret 2017 røg ud i en større kontrovers med en af byens flittigste læserbrevsskribenter Hans Petersen, der blandt andet beskyldte Kjerteminde Avis for at knægte hans ytringsfrihed og være "arrogant", da avisen ikke ville optage hans læserbreve.

Annonce

Kom tilbage i 2018

I efteråret 2018 kom Rikke Mohr tilbage som skrivende journalist på avisen.

- Jeg havde egentlig puttet avisen ned i skuffen, men den søger mig åbenbart. Jeg skulle lige mærke efter først, for jeg synes, det var et enormt krævende job. Man bruger sig selv enormt meget som journalist, ligesom man gør som fotograf, og havde du spurgte mig, om jeg ville være chefredaktør igen, havde jeg sagt nej, fortalte Rikke Mohr til Kjerteminde Avis.

Samtidig med redaktørjobbet vil Rikke Mohr fortsætte med at arbejde som "storyteller" for Cityforeningen. Ifølge Rikke Mohrs LinkedIn profil arbejder hun med at: "Fortælle alle de gode historier der ligger gemt hos foreningens medlemmer samt promovere de enkelte forretninger."

Formand for Kjerteminde Avis, René Lydiksen, ser dog ingen habilitetsproblemer i, at redaktøren får en del af sin løn betalt af Cityforeningen.

- Jeg tror faktisk godt, at hun kan skille de to opgaver ad, og ellers kan vi jo bare bede nogle af de andre skribenter om at skrive om forretningerne i Kerteminde.

- Så hun kan godt være en skarp og kritisk journalist, mens hun samtidig arbejder for Kerteminde Cityforening?

- Hvis det viser sig, at det ikke kan lade sig gøre, så laver jeg det om. Det må du gerne citere mig for, siger René Lydiksen.

Fyens Stiftstidende har uden held forsøgt at få en kommentar fra Rikke Mohr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce