Annonce
Sydfyn

Gammel kending gør comeback: SF Svendborg har fået ny formand

Maj Stillinger er ny formand for SF Svendborg. Privatfoto
Maj Stillinger er efter en årrække som passivt medlem udpeget som ny formand for SF's partiforening i Svendborg. Hun går efter, at partiet skal have valgt to ind ved efterårets kommunalvalg.

Svendborg: SF Svendborg har fået en ny formand.

Maj Stillinger, 55 år, tager over efter Dennis Ørsted Pedersen, som har trukket sig fra posten for at hellige sig efterårets kommunalvalg, hvor han er partiets spidskandidat.

Den nye formand har en lang fortid i SF, men har de seneste mange år holdt sig i baggrunden og været passivt medlem. Nu er hun dog klar til at kaste sig ind i det politiske arbejde på ny.

Annonce

Hun forklarer, at bestyrelsen prikkede hende på skulderen for nogle måneder siden og spurgte hende, om hun kunne være interesseret.

- Vi tog nogle snakke, hvor jeg først tænkte, at det ikke var noget for mig, indrømmer Maj Stillinger.

- Men jeg vil jo gerne støtte og hjælpe partiet, så godt jeg nu kan, og det her er også en mulighed for mig for at påvirke tingene og gøre gavn. Og jeg synes jo, politik er spændende.

Der er ingen tid at spilde for den nye formand, som ikke kan forvente sig en lang og rolig overdragelsesperiode. Om hjørnet venter nemlig et kommunalvalg, og Maj Stillinger har sat sig et konkret mål for SF.

- Det er, at vi får valgt to, gerne tre ind i byrådet. Og så er det et mål at få mobiliseret partiforeningen. Der er jo mange medlemmer, som ikke er aktive - ligesom jeg ikke var det. Dem skal vi have mobiliseret, ligesom vi skal have lavet en sjov valgkamp, siger den nye formand.

Første opgave bliver dog at få fuldendt listen over byrådskandidater, som lige nu kun er fire navne lang. Udover spidskandidat Dennis Ørsted Pedersen tæller den Käthe Lund, Rasmus Feldingbjerg Drabe og Arne Ebsen.

- Vi er ikke helt på plads med den endnu, men jeg regner ikke med, at der går så lang tid, før den er klar, siger Maj Stillinger.

Missede byrådet

SF-formanden er det, man kan betegne som en gammel kending i gamet. Tilbage i 2001 stillede Maj Stillinger op til byrådet og opnåede opnåede egentlig et kanonvalg, hvor hun med 496 personlige stemmer fik næstflest i partiet. Men da Inga-Britt Olsen og Bruno Hansen, som fik færre stemmer end Maj Stillinger, var blevet placeret som nummer et og to på partilisten, fik de pladserne i byrådet.

Senere meldte Maj Stillinger, som i øvrigt er datter af tidligere folketings- og byrådsmedlem for SF, Kaj Stillinger, sig for en stund ud af SF og blev i stedet socialdemokrat. Det blev imidlertid en kortvarig flirt, og Maj Stillinger har de seneste mange år været medlem af SF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce