Annonce
Sydfyn

Gammel garverigrund i Rudkøbing - snart ryddet, håb om hurtig afklaring

Når garveribygningen er væk, har Langeland Kommune en grund på 1580 kvadratmeter, som man kan sælge via udbud eller leje ud på langtidskontrakt. Foto: Michael Lorenzen
Borgmester bekræfter, at der er interesse

RUDKØBING: Når den gamle garveribygning på Spodsbjergvej i Rudkøbing inden længe er væk, tegner der sig helt nye muligheder for anvendelse af grunden, og står det til borgmester Tonni Hansen (SF), vil der komme en hurtig afklaring.

- Nu har de folk, der bor i nabolaget, skullet leve med den forfaldne bygning i mange år, så vi skylder dem, at der kommer til at ske noget, så området kommer til at fremtræde i ordentlig stand. Så lige så snart, vi kan gøre det, skal sagen til behandling i Økonomiudvalget. Som jeg ser det lige nu, kan vi arbejde med to muligheder - enten foretage udlejning på en langtidskontrakt eller gennemføre et salg, siger Tonni Hansen.

Skulle nogen have ideer om boligbyggeri, bør intet være til hinder. Ejendommen ligger i byzone.

Der er cirka 1580 kvadratmeter på grunden. Ejendomsvurderingen fra 1. oktober 2018 satte værdien til 490.000 kroner, heraf grundværdi på 237.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce