Annonce
Middelfart

Gammel Ford-bus fra Strib undgik ophugning: Nu er den forvandlet til spektakulært køretøj

Lyngstrøms Ford TT 23-bussen besøgte i midten af september Tjærepletten i Strib. Bilvraget fra 1976 er blevet en funklende flot veteranbil. Og Holger Lyngstrøms skrammelplads et mondænt villakvarter. Foto: Poul Christensen
Det gamle bilvrag er forvandlet til en flot veteranbus og kører igen på de danske veje.
Annonce

Strib: En funklende flot Ford TT 23-bus rullede i forleden gennem Strib og gjorde holdt på Tjærepletten. Ejeren siden 2016, Kjeld Olsen fra Ubby ved Kalundborg, har færdigrenoveret bussen. Nu er den indregistreret og må igen køre på danske veje.

Kanonfotograf og missionær Holger Lyngstrøm overtog bussen i begyndelsen af 1930’erne og indrettede den til formentlig Danmarks første autocamper med mørkekammer. Han brugte den til at bo i, da han fotograferede besøgende, da Den gamle Lillebæltsbro blev bygget, og når han var ude at missionere. Forinden havde den fungeret som rutebil.

Efter Anden Verdenskrig forfaldt bussen på Lyngstrøms skrammelplads tæt ved fyret i Strib. Efter hans død overtog en opkøber hans otte bilvrag. Ford TT-bussen undgik ophugning, og den nåede at skifte ejere flere gange, inden Kjeld Olsen købte den.

Annonce

Består af originale dele

Han skilte undervognen ad og fik den samlet igen. Han brugte sit netværk i veteranbilkredse til at skaffe reservedele.

- Jeg kom vidt omkring, og det lykkedes. Alt i bilen består i dag af originale dele, siger Kjeld Olsen.

Mange dele, som eksempelvis bilens sidestykker, kommer fra USA.

Tre af de otte biler på grunden i sommeren 1976. Til venstre Ford TT-bussen med teksten ”Jesus er nær”. Holger Lyngstrøm malede religiøse tekster på flere af sine biler. Derefter en Ford V8 og en personbil. Foto: Erik Ulriksen/Lokalhistorisk Arkiv for Strib-Røjleskov sogn

- Det har koste en del, men det har mere kostet rigtig mange arbejdstimer over fire år, men nu kører den, og den er blevet synet og indregistreret, siger Kjeld Olsen.

Bussen kan ikke køre mere end 40 kilometer i timer og er noget af en benzinsluger. Den lavgearede motor sluger en liter for hver seks kilometer.

Den gamle Ford TT 23-bus er Kjeld Olsens hobby, og han bruger den til familieture. Overalt, hvor han kommer, vækker den opsigt. Folk stimler sammen, når han parkerer. Bussen trak også mange nysgerrige til i Strib, da Kjeld Olsen var forbi i denne uge.


Alt i bilen består i dag af originale dele

Kjeld Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Fyn

Bryggeren er bitter på Trump: Eddie holder sig væk fra et anspændt USA det næste stykke tid

USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Leder For abonnenter

Avisen mener: Til lykke til Joe og Kamala - og USA

Annonce