Annonce
Nordfyn

Gamle Ole: Spil banko hjemme fra stuen

Når du tilmelder dig VUC's online-banko, får du tilsendt en bankoplade, som du kan printe ud. Arkivfoto
VUC i Søndersø inviterer til online bankospil, hvor du spiller med fra din egen computer og sender et billede, når du har pladen fuld.

Nordfyn/Søndersø: 9, 15, 33, 48 og Gamle Ole.

Posen rystes til bankospil på VUC i Søndersø onsdag den 30. oktober. Men du behøver ikke at sætte kursen mod Søndersø for at spille med, du kan blive lunt indendørs i din egen stue.

For bankospillet foregår online med en opråber, Martin Bager Wulff, placeret i Søndersø og spillerne fordelt over hele Nordfyn - håber arrangørerne i hvert fald.

Det eneste, du skal gøre for at spille med, er at tilmelde dig via et link. Derefter får du tilsendt bankoplader og information om, hvordan spillet foregår. Du kan finde linket på https://www.vucfyn.dk/undervisningssteder/soendersoe/

Alt er dog ikke digitalt, for pladerne skal printes ud. Men når rækken eller pladen er fuld, tager du et billede af pladen og sender billedet på sms til det opgivne nummer.

Martin Bager Wulff, der skal styre tallene, har været bankovært i Storms Pakhus i Odense og desuden - trods sine bare 28 år - udgivet mange bøger.

Annonce

Fremstød for VUC

- For det første vil vi gerne fortælle, at VUC Søndersø er her, og for det andet vil vi vise, at en computer kan generere mange ting. Den kan sagtens generere fællesskab, forklarer afdelingsleder i HF/VUC Fyn Anni Christensen om initiativet. Hun håber, at det primært bliver et nordfynsk arrangement, men det er dog ikke sådan, at deltagerne bliver bopæls-kontrolleret.

Det er ikke nødvendigt at bruge kameraet på computeren for at spille med, men det fremmer fællesskabet, hvis bankoværten for eksempel pludselig opfordrer til en fælles skål rundt om i hjemmene.

Anni Christensen lægger ikke skjul på, at den digitale bankoaften også er et fremstød for VUC og de tilbud, som uddannelsesinstitutionen har på hylden. For det kniber med at trække folk til fysisk, hvis skolen holder arrangementer.

Derfor vil banko-pausen blive brugt til en orientering om VUC Søndersø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce