Annonce
Nordfyn

Gamle Ole: Spil banko hjemme fra stuen

Når du tilmelder dig VUC's online-banko, får du tilsendt en bankoplade, som du kan printe ud. Arkivfoto
VUC i Søndersø inviterer til online bankospil, hvor du spiller med fra din egen computer og sender et billede, når du har pladen fuld.

Nordfyn/Søndersø: 9, 15, 33, 48 og Gamle Ole.

Posen rystes til bankospil på VUC i Søndersø onsdag den 30. oktober. Men du behøver ikke at sætte kursen mod Søndersø for at spille med, du kan blive lunt indendørs i din egen stue.

For bankospillet foregår online med en opråber, Martin Bager Wulff, placeret i Søndersø og spillerne fordelt over hele Nordfyn - håber arrangørerne i hvert fald.

Det eneste, du skal gøre for at spille med, er at tilmelde dig via et link. Derefter får du tilsendt bankoplader og information om, hvordan spillet foregår. Du kan finde linket på https://www.vucfyn.dk/undervisningssteder/soendersoe/

Alt er dog ikke digitalt, for pladerne skal printes ud. Men når rækken eller pladen er fuld, tager du et billede af pladen og sender billedet på sms til det opgivne nummer.

Martin Bager Wulff, der skal styre tallene, har været bankovært i Storms Pakhus i Odense og desuden - trods sine bare 28 år - udgivet mange bøger.

Annonce

Fremstød for VUC

- For det første vil vi gerne fortælle, at VUC Søndersø er her, og for det andet vil vi vise, at en computer kan generere mange ting. Den kan sagtens generere fællesskab, forklarer afdelingsleder i HF/VUC Fyn Anni Christensen om initiativet. Hun håber, at det primært bliver et nordfynsk arrangement, men det er dog ikke sådan, at deltagerne bliver bopæls-kontrolleret.

Det er ikke nødvendigt at bruge kameraet på computeren for at spille med, men det fremmer fællesskabet, hvis bankoværten for eksempel pludselig opfordrer til en fælles skål rundt om i hjemmene.

Anni Christensen lægger ikke skjul på, at den digitale bankoaften også er et fremstød for VUC og de tilbud, som uddannelsesinstitutionen har på hylden. For det kniber med at trække folk til fysisk, hvis skolen holder arrangementer.

Derfor vil banko-pausen blive brugt til en orientering om VUC Søndersø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce