Annonce
Odense

Gamle baner ligger i vejen: Vandcenter Syd betaler for nye tennisbaner

Vandcenter Syd må erstatte to af tennisklubben TPI's baner. De skal nemlig graves op for at få plads til at placere et nyt underjordisk regnvandsbassin, der skal aflaste kloaksystemerne.

To baner fra tennisklubben TPI er endt på kollisionskurs med Vandcenter Syds planer for, hvordan Odense fremover skal holdes fri for oversvømmelser ved kraftige regnskyl.

Derfor må banerne, der ligger på nordsiden af Rugårdsvej ved det tidligere Nordisk Tekstil, nu lade livet, når sæsonen går på hæld. For under dem skal der etableres et stort underjordisk bassin, som kan opsamle regnvand fra det nye boligbyggeri på Nordisk Tekstils gamle arealer, inden det udledes til Bolbro Rende.

- Overordnet handler det om klimaforandringerne. De gamle kloaksystemer, vi har, er hårdt presset af øgede regnmængder. Derfor er vi nødt til at investere i at få noget af det her regnvand koblet af vores fællessystemer, forklarer Vandcenter Syds projektchef Per Hallager.

Projektet ved Rugårdsvej er blot et ud af flere rundt omkring i byen, som vandcenteret udfører, tilføjer han.

- Det er noget, vi gør flere steder. Du har sikkert hørt om Klimaklar Skibhus. Det handler sådan set om nøjagtig det samme. Der har vi også et fælles kloakeret område, hvor vi kobler noget regnvand fra og leder det ud af systemet og over i et system for sig selv.

Annonce

Nye tennisbaner i sigte

Tennisklubben TPI må dermed imødese et farvel til de to tennisbaner på stedet, som har en lang forhistorie knyttet til virksomheden Nordisk Tekstil.

Men TPI, der også har fire baner beliggende ved Paarup Hallen, er blevet stillet to helt nye baner i udsigt, som reetableres på samme sted, hvor de nuværende baner ligger. Tennisklubben og Vandcenter Syd har haft en konstruktiv dialog og er blevet enige om den løsning, siger klubbens formand Ib Grünfeld.

- De starter først med arbejdet, når sæsonen er slut, så på den måde er vi blevet imødekommet. Og vi får desuden to helt nye baner. Det, synes vi, er en ok kompensation, siger han.

Men det er dog ikke alle brugere af tennisbanen, som ser så positivt på det. Torben Jensen, der har spillet på banerne de sidste 40-50 år, er utilfreds.

- Vandcenteret må svømme i penge, siger han med henvisning til, at han har fået oplyst, at reetablering af de to tennisbaner koster i omegnen af halvanden million kroner.

Torben Jensen forstår ikke, hvorfor regnvandreservoiret skal placeres netop der, hvor tennisbanerne er, når der er andre ledige arealer til flere sider. Og han frygter også, at de nye baner ikke bliver lige så gode som de gamle.

Det bedste sted

Vandcenter Syds projektchef Per Hallager forklarer dog, at den bedste placering til vandbassinet af en række tekniske årsager er netop der, hvor tennisbanerne er.

Faktisk er det sted så meget bedre end alternativerne, at det er de ekstra penge værd, som det koster at opføre to nye tennisbaner, forklarer han.

- Der er ikke andre steder derude, hvor det er helt oplagt at finde et sammenhængende areal, som har den rette størrelse, siger han.

Per Hallager er "helt overbevist om", at de nye tennisbaner vil stå klar til næste tennissæson, der typisk begynder i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce