Annonce
Odense

Gaming-giganter kommer igen til Odense

Vejen er banet for endnu en udgave af gaming-messen Odincon i Odense, der i år løber af stablen i uge 49. Arkivfoto: Kim Rune
I 2018 trak e-sporten fulde huse i Odense, da flere end 20.000 gæster besøgte Odincon i Odense Congress Center til en hel weekend med computerspil og professionel gaming. Mandag annoncerer arrangørerne, at Odincon vender tilbage i december 2019 med endnu flere aktiviteter og oplevelser for publikum.

Odense Congress Center er ét af landets største konferencecentre. Alligevel måtte tæt på samtlige kvadratmeter tages i brug, da gaming-messen Odincon i 2018 slog dørene op for spillelystne gæster fra hele landet.

Alt fra virtual reality til retro-arkademaskiner, dronerace, YouTube-kendisser, tidens hotteste spilletrends og muligheden for at købe det nyeste gaming-grej fyldte de tre store haller på Ørbækvej. Samtidig lagde Jyske Bank Arena scene til ESL Pro League CS:GO og danske Astralis’ historiske Intel Grand Slam-sejr foran et talstærkt hjemmepublikum.

Odense Sport & Event, der arrangerer Odincon i samarbejde med Odense Kommune, oplyser mandag, at der netop er indgået aftale med ESL for 2019. Dermed er vejen banet for endnu en udgave af gaming-messen, der i år løber af stablen i uge 49.

Annonce

Stor, større, størst

Folkene bag eventet har haft travlt i kulissen, mens forhandlingerne med ESL har stået på. Derfor ser administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus, frem mod et Odincon, der på alle parametre bliver større og bedre end succesen i 2018:

- Vi sætter barren endnu højere i år. Odincon er allerede nu en af de helt store gaming-messer i Nordeuropa, og nu vil vi rykke et niveau op, så vi kommer endnu tættere på de største internationale spillemesser. Det sker blandt andet med et større fokus på udstillere og aktiviteter, fortæller Enrico Augustinus.

Et af de store trækplastre til Odincon 2018 var finalen i den længst-løbende professionelle Counter-Strike turnering i verden, ESL Pro League CS:GO. ESL vil også i 2019 være en integreret del af messen, men man er endnu ikke klar til at løfte sløret for, hvad publikum kan se frem til på den store scene i år.

Ulrich Schulze, Senior Vice President Product ved ESL garanterer dog, at de europæiske gaming-fans godt kan begynde at glæde sig:

- Vi ser meget frem til at annoncere hele ESL-delen af Odincon senere på sommeren. Stemningen i Jyske Bank Arena i Odense er ren verdensklasse, og det er en kæmpe del af oplevelsen ved at se e-sport live, forklarer han.

Annonce

Odense som gaming-hovedstad

Ambitionerne var høje, da Odincon så dagens lys i 2017. Ønsket var at gøre Odense til et nationalt og internationalt samlingspunkt for gaming og e-sport, og efter to år med femcifrede publikumstal og global medieomtale skaber udviklingen glæde på rådhuset:

- Odincon har været et stort tilløbsstykke de seneste år, og jeg er stolt over, at vi som by nu for tredje år i træk kan byde folk fra store dele af verden velkommen. Som by bruger vi aktivt Odincon til at række ud til de mange – især unge – mennesker, som er interesserede i tech og it og på sigt kan blive en stor ressource for vores stærke, fynske robotklynge, siger Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce