Annonce
Livsstil

Gaming-entusiaster får støtte til gamer-sommerlejr med børn fra hele Fyn

Hårslev eSport og OSG Gamers afholder igen gamerlejr i Mejlskov på Nordfyn. Foto: Martin Dufresne
50 børn fra hele Fyn og en enkelt helt fra Randers mødes snart til gamer-sommerlejr i Mejlskov. Her dyrker de eSport, som ikke er målet, men midlet til at skabe både fællesskab og bevægelse hos gamerglade børn og unge.

Mejlskov: Med en bevilling på 15.000 kroner fra DIF og DGI's foreningspulje bliver det muligt at kunne gentage den succesfulde eSport/gamersommerlejr fra 2020, men nu med plads til 50 deltagere og endnu flere aktiviteter.

Det oplyser Hårslev eSport og OSG Gamers, der er arrangørerne bag lejren, som finder sted i Mejlskov. Begge klubber har været hårdt ramt af nedlukningen under coronaepidemien, og medlemmerne har savnet fællesskabet, aktiviteterne og alle gamingturneringerne i klubhusene.


Annonce

Gaming og eSport har været i kraftig vækst i mange år. Men corona har sat en stopper for udviklingen og de mange muligheder, som følger med aktiviteterne. For os er eSport ikke målet, men midlet til at skabe fællesskab, bevægelse og øget motion hos de gamerglade børn og unge.

Martin Dusfresne, OSG Gamers.


- Gaming og eSport har været i kraftig vækst i mange år. Men corona har sat en stopper for udviklingen og de mange muligheder, som følger med aktiviteterne. For os er eSport ikke målet, men midlet til at skabe fællesskab, bevægelse og øget motion hos de gamerglade børn og unge, siger Martin Dufresne fra OSG Gamers.

To gamerklubber tæt på hinanden

Hårslev eSport og OSG Gamers er to små gamerklubber med en afstand på kun otte kilometer imellem sig. Alligevel har begge klubber fuldt hus ved næsten alle klubdage og spilleaftener.

- Gaming og eSport er ikke forbeholdt de største byer og sportshaller. Vores lille sommerlejr viser, at Nordfyn og et lokalområde i vandkantsdanmark kan være centrum for nye fællesskaber, spilleudvikling og fysiske aktiviteter, som trækker ungerne frivilligt væk fra skærmen i op til flere timer, siger Henrik Damborg Sørensen fra Hårslev eSport.

Gamer-sommerlejren bliver det største event i lokalområdet i flere år og har tiltrukket børn og unge fra store dele af Fyn og en enkelt helt fra Randers.

Ved lejren i 2020 (billedet) var der 31 deltagere i klubhuset. I år rykker lejren ud i et stort lejet telt, så der bliver plads til flere med god coronaafstand.Foto: Martin Dufresne

I Hårslev eSport og OSG Gamers glæder alle de frivillige og de 50 tilmeldte sig til sommerlejren, der finder sted fra 28. til 30. juli. Foruden støtten fra DIF og DGI har gamerlejren også modtaget 39.598 kroner i støtte fra Nordfyns Kommunes kultur- og aktivitetspulje.

- Støtten betyder, at det kun koster 300 kroner at deltage for tre dage inklusive mad, drikke og lejr T-shirt. Den største udgift i år er et stort telt med fast bund, så der kan være 50 deltagere samlet med den rette coronaafstand, fortæller Martin Dufresne.

DIF og DGI's foreningspulje uddeler årligt cirka 44 millioner kroner til projekter i idrætsforeninger. Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som er afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Høj fart skræmmer beboere i landsby: - Vi har flere gange siddet med hjertet oppe i halsen

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Pasningsproblemer i Bellinge: Lange ventetider og pladstilbud i Vollsmose

Assens For abonnenter

Gammelt hus var netop solgt til nedrivning, da det brændte: - Jeg kan da godt se, det kan se lusket ud

Faaborg-Midtfyn

For tre måneder siden så det sort ud: Men nu bliver Egeskov Marked holdt med bravur og gang i gaderne

Indland

Kraftig regn og torden indleder en våd men lun weekend

Sport

Bolbro bød Esbjerg op til dans i pokalen: Hyballas onde ånd spøgte over Odense Atletikstadion

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Debat

Derfor strejker jeg: Mine kollegaer forlader faget

Odense

Politiet med foreløbig konklusion på alvorlig brandulykke: Syvårig har formentligt leget med ilden

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Erhverv For abonnenter

Elitestuderende får smag for den danske robotdrøm: - Her kan man starte noget stort

Faaborg-Midtfyn

Varebil og personbil kørt sammen: To personer sendt på skadestuen

Annonce