Annoncørbetalt indhold

Gaming: Det er faktisk en sport

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det har været under heftig debat længe, hvorvidt gaming kan defineres som en sport, men ser man på definitionen af sport, så synes der jo ikke at slå nogen tvivl. Du kan sågar gå til e-sport, ligesom du kan gå til fodbold eller gymnastik.

Sport er defineret som: “en konkurrencepræget fysisk aktivitet eller spil der udøves enten individuelt eller i hold efter et bestemt sæt regler og ofte med brug af særligt udstyr og særlige redskaber”.

Annonce


Hvorvidt, at flytte en mus og bruge et tastatur kan tælle som fysisk aktivitet kan man jo nok diskutere, men ikke desto mindre er alle andre aspekter af sports definitionen en del af gaming. Fordi spillet i sig selv ikke er fysisk, betyder det altså ikke, at hverken børn eller professionelle bør sidde på den lade side når det gælder fysisk aktivitet.


Hvis man gerne vil kunne koncentrere sig i lange perioder og holde hovedet koldt, ja så er fysisk aktivitet en rigtig god ide og det er altså også noget vi ser de professionelle bruge en stor del af deres hverdag på.

Om vi vil det eller ej, er der ikke nogen kroppe, unge eller gamle, der har godt af, at sidde ned foran en computer for længe af gangen og her er træning altså bare en gylden billet til udholdenhed når det kommer til skærmtid. Det og en god kontorstol.


E-sport: Den mentale sportsgren

Gaming er en mental sportsgren mere end den er fysisk. Der er et kæmpe pres på, at kunne holde hovedet koldt og tage de rigtige valg, når man sidder dybt begravet i et strategisk angreb. Den mindste fejl kan betyde, at enten du eller dit hold taber kampen og det er da noget vi kan genkende fra fysisk sport. Der er rigtigt mange der forbinder sport med spænding og forstår man sig bare en smule på gaming, eller har fulgt med i nogle af Astralis’ kampe, så ved man, at der er rigeligt med spænding og ting på spil når det kommer til gaming.


Spil i mange genre

Der Findes et utal af forskellige spil, de mest populære lige nu er fantasy spil som Elden Ring, League of Legends og de mere kendte klassikere som Fortnite og Counterstrike. Der er altså en god blanding af action, adventure og strategispil at få fingrene i, så er det bare med, at finde det du synes er sjovest!


Sådan finder du spil

Endnu en ting e-sport har til fælles med andre sportsgrene er, at de ikke er gratis. Spillene ligger ikke bare frit tilgængelige som downloads online og det er også efterhånden sjældent, at vi går ned i en fysisk butik og køber en CD med et spil på.


I Dag køber man oftest spillene online, henter dem ned på en spil platform og ved hjælp af game keys får du adgang til spillet.

Som så meget andet kan du også spare på online spil. Det behøver ikke, at være uoverskueligt dyrt at købe de nyeste spil, med hjælp af forskellige platforme der sælger game keys kan du, med lidt research, sagtens finde de nyeste spil med lidt procenter på.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.