Annonce
Odense

Galschiøt-skulptur får plads i EU-parlamentet

Hjemløse-skulpturen "Mand på bænk" skal stå i Bruxelles

På tirsdag bliver Europa-Parlamentet et medlem rigere, når hjemløseskulpturen "Mand på bænk" får fast plads hos de europæiske parlamentarikere.

Bag den permanente udstilling ligger flere års samarbejde mellem den odenseanske kunstner Jens Galschiøt, det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet Britta Thomsen og hjemløseorganisationen Projekt Udenfor.

- Vi vil sætte hjemløses forhold på den politiske dagsorden. Ikke bare med en enkelt happening, men med en permanent markering, der dagligt skal minde politikerne i Europa-Parlamentet om de dårligst stillede, siger Britta Thomsen.

Parlamentets præsident Martin Schulz er glad for gaven, som - for at følge EU-proceduren - officielt gives af Folketinget.

- Dette værk er af særlig kunstnerisk kvalitet, og parlamentet er stolt over at modtage det. Det vil blive en af hjørnestenene i parlamentets kunstsamling, udtaler Martin Schulz, som især er glad for, at der nu er mere dansk kunst, som der ikke var meget af i forvejen.

I 2010 foranledigede Britta Thomsen, at Jens Galschiøt midlertidigt kunne udstille flere af sine bronzeskulpturer i Parlamentet. Det glæder kunstneren, som donerer skulpturen, at den får fast plads på et sted, hvor politikerne går forbi den hver dag.

- Jeg har doneret "Mand på bænk" for at minde de bonede gulves EU-parlamentarikere om, at de også har et ansvar over for alle de mennesker, der ikke lige passer ind i samfundet. (mads)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce