Annonce
Kultur

Galschiøt op i Folketinget

Annonce

Den odenseanske kunstner Jens Galschiøt er nu blevet et emne i Folketinget.

Det er SF'eren Steen Gade, der har spurgt kulturminister Brian Mikkelsen, om, hvorfor Jens Galschiøts værker ikke er repræsenteret på de danske kunstmuseer.

Steen Gade har noteret sig, at der i forbindelse WTO-mødet i Hongkong var massiv pressedækning af Jens Galschiøts kunsthappening.

- Det gælder en række aviser fra Hong Kong til Finland samt de store globale medier som CNN og BBC World, skriver Steen Gade.

- Man kan konstatere, at Jens Galschiøt er den nulevende danske kunstner, hvis værker er set af flest mennesker. Derfor kan det forekomme sært, at den danske opmærksomhed på Jens Galschiøts politiske kunst er så sært fraværende, specielt når det gælder kunstmuseerne, skriver Steen Gade, der understreger, at han ikke ønsker, at Brian Mikkelsen skal gribe ind overfor museerne.

- Den manglende danske opmærksomhed på en kunstner, der er noget så usædvanligt som både politisk og internationalt kendt, bør i stedet føre til, at Kulturministeriet åbner sig og vender sig mere ud mod verden i den generelle kulturpolitik, og dermed forlader den snævre danske fokusering, der har præget de sidste år, skriver han til ministeren.

Kulturminister Brian Mikkelsen ventes at besvare spørgsmålet i nær fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce