Annonce
Navne

Gallerikonge, der nu fylder 75, slog sig ned på Mallorca

(Arkiv) Galleriejer Jacob Asbæk fylder 75 år, søndag den 9. september 2018. Axel Schütt/Ritzau Scanpix

Jacob Asbæk, der søndag den 9. september fylder 75 år, nyder til daglig solens stråler på Mallorca, hvor han sammen med sin kone har skabt et sandt kunstparadis.

Det begyndte ellers med en drøm om at blive læge, men Asbæk fandt hurtigt ud af, at det ikke var noget for ham. Drømmen brast, da han som turnuskandidat skulle fortælle et forældrepar, at deres barn var dødt. Det var for hårdt, og Asbæk stoppede med det samme. Efter den korte lægekarriere mødte Jacob Asbæk Patricia.

Sammen stiftede de Galleri Asbæk i Gothersgade 97 i 1975. Galleriet har ligget på forskellige adresser i København og har spillet en stor rolle i det danske kunstliv. Kunstimperiet i København var dog ikke nok.

I 1989 forelskede Jacob sig i Mallorca og købte en grund. Men den var fredet, så der var lange udsigter til at dele den med andre.

Tilfældigvis var Asbæks gode ven Uffe Ellemann-Jensen også Danmarks udenrigsminister, og han skulle mødes med præsidenten for De Baleariske Øer.

Efter dette møde fik Jacob og Patricia deres byggetilladelse, og dermed lød startskuddet til kulturcentret, der er blevet døbt Centro Cultural Andratx. Kulturcentret åbnede i 2001.

Centret har haft en svær start, men drives i dag i bedste velgående og er et af de største centre for nutidens kunst på De Baleariske Øer.

I 2008 lukkede Jacob og Patricia galleriet i lokalerne Bredgade, og siden har sønnen Martin videreført familiedynastiet på adressen Bredgade 23, hvor han i dag driver Martin Asbæk Gallery.

Foruden Martin har Jacob og Patricia også sønnerne Thomas og Pilou. (ritzau)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce