Annonce
Middelfart

Galleri vokser ud af lokaler i midtbyen: - Jeg mangler en legeplads, hvor jeg kan være kreativ

Hvis det står til Gitte Ladefoged skal hun gerne kunne rykke ind i de nye lokaler snarest muligt. Foto: Heidi Damhave
Gitte Ladefoged er gået på jagt efter endnu et lokale, hvor hun kan have et atelier samtidig med galleriet i lokalerne i Algade.

Middelfart: Efter næsten to år med nedlukninger skulle man tro, at mange butiksdrivende har svært ved at få det hele til at løbe rundt.

Men det gør sig ikke gældende hos Galleri Arte & Vida, der ligger i Algade.

Her har indehaveren Gitte Ladefoged fået travlt - faktisk så travlt, at hun nu er nødt til at gå på jagt efter endnu et lokale i midtbyen, så hun både har plads til et galleri og en arbejdsstation, hvor hun kan folde sine kreative kundskaber ud.

Annonce

Her sidder jeg jo ofte på gulvet inde i butikken og maler, når der er lukket, fordi jeg ikke har ordentlig plads ude bagved.

Gitte Ladefoged, indehaver af Galleri Arte & Vida

Og faktisk tror indehaveren, at det netop er coronaen, der har været med til at give folk ekstra tid til at investere i nye ting til hjemmet.

- Der er mange, der har gået derhjemme og indset, at der skulle noget nyt op på væggen, og så har de måske haft nogle penge, der skulle være brugt på ferie, som de har brugt på kunst i stedet. Det er en investering at købe kunst, men jeg gør også meget ud af, at det skal være noget, alle kan tilgå.

Men Gitte Ladefoged tror ikke udelukkende, det er coronaen, der har sat skub i tingene. Hun tror også på, at ambitionen om at gøre Middelfart til en attraktiv handelsby har fået hendes forretning til at gå så godt, som den gør i dag.

For selv om der er mange lokale, der besøger hendes butik, er der lige så mange, der kommer langvejsfra for netop at handle i hendes forretning.

- Jeg har oplevet, at et par kom helt fra Dragør for at se et maleri, som de havde set på nettet. De besluttede sig for at købe det, men kunne ikke have det i bilen på vej hjem og måtte komme igen 14 dage efter, så folk kører gerne efter det, fortæller kunstneren.

Endnu et lokale

Men den store kundetilstrømning har også betydet, at Gitte Ladefoged ikke længere kan være i lokalerne på Algade, som i dag både rummer galleri og atelier. Derfor er drømmen, at hun i den nærmeste fremtid kan finde et lokale i midtbyen, hvor hun kan få lov til at udfolde sin kreativitet, samtidig med hun beholde sit galleri i Algade.

Gitte Ladefoged elsker de lokaler hun har i Algade, hvilket også er grunden til, hun ikke ønsker at finde ét stort lokale til både atelier og galleri. Foto: Heidi Damhave

- Jeg mangler en legeplads, hvor jeg kan være kreativ. Her sidder jeg jo ofte på gulvet inde i butikken og maler, når der er lukket, fordi jeg ikke har ordentlig plads ude bagved, når jeg skal lave store malerier, siger hun og fortsætter:

- Samtidig vil det give en øget tilgængelighed for kunderne, fordi jeg med to forskellige lokaler kan have en ansat stående for galleriet, mens jeg kan bruge tid på at male. Det er dog ikke ensbetydende med, jeg forsvinder fra butikken. Det vil være oplagt, hvis jeg kan finde et lokale tæt på, så jeg hurtigt kan komme herned, hvis der er en kunde, der gerne vil snakke med mig.

Gitte Ladefoged håber, at hun i løbet af et par måneder kan finde det helt rette lokale til sit atelier, så det ikke fylder i butikken, hvor hun i fremtiden har en drøm om at holde fernisering i samarbejde med nogle af de andre kunstnere, hun har værker fra i butikken.

Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Skole i svær smittekamp: - Situationen ændrer sig nærmest hver halve time

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nordfyn For abonnenter

Ingen bed på en billig byggegrund i Hårslev: Se listen over, hvad en grund koster i de nordfynske byer

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce