Annonce
Odense

Galleri på gadeplan: Odense får mobile kunstrum i gaderne

Majken Hansen (tv) er blandt de elever, der har leveret indhold til den første Artbox, som Gitte Skovmand og Jesper Carstensen har udviklet. Foto: Kurt Rasmussen
En såkaldt Artbox bygget af genbrugsmaterialer vil pryde forskellige gader rundt om i byen, hvis det står til Ungdomsskolen, UngOdense

Danmarksgade: I kunstnermiljøet hos UngOdense har man gennem flere år arbejdet på en idé om at skabe et specielt rum for den kunst, der bliver kreeret, og nu står en prototype klar i form af en Artbox.

Der er tale om et mobilt udstillingsrum – med Ungodenses egne ord ”Odenses mindste kunstbygning” – som i størrelse minder en del om livgardernes skilderhuse.


Annonce

På den lange bane drømmer vi om at lave udveksling med de forskellige kunstmiljøer og kunstinstitutioner i Odense, så vi får samlet kunstunderlaget i byen

Gitte Skovmand


- Det er jo et lille, mobilt udstillingsrum, som gør, at folk har en umiddelbar tilgang til nogle kunstværker. Man behøver ikke gå ind på et museum for at opleve kunst, men kan blive inspireret ude på gaden, siger Gitte Skovmand, der sammen med Jesper Carstensen har stået for udviklingen og opførelsen af Artbox’en.

De er begge kunstnere og kunstundervisere i UngOdense og ser gode muligheder for, at deres elevers værker kan blive mere synlige med det nye tiltag.

- I første omgang er det eleverne fra ungdomsskolen, der kan få mulighed for at udstille deres værker, men på den lange bane drømmer vi om at lave udveksling med de forskellige kunstmiljøer og kunstinstitutioner i Odense, så vi får samlet kunstunderlaget i byen, lyder det fra Gitte Skovmand.

Og Jesper Carstensen kan forklare, at den grønne miljøtanke også er implementeret i Artbox’en.

- Vi benytter primært genbrugsmaterialer som for eksempel gamle vinduer, og det er deres størrelse og form, der afgør, hvordan boksene kommer til at se ud, siger han.

Rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen, Susanne Crawley Larsen var på pletten, da prototypen på en Artbox blev vist frem hos UngOdense. Foto: Kurt Rasmussen

Bredere udstillingsvindue

Prototypen bliver vist frem som det første eksempel på en Artbox, og med sine tre genbrugsvinduer giver den et fint indblik i det kunstværk, som Majken Hansen sammen med to andre elever fra kunstlinjen har sammensat.

- Det har været fedt at kunne arbejde sammen med andre om et fælles, stort kunstværk, og jeg synes, det er en rigtig god måde at udstille på. Det betyder jo også, at der er helt andre øjne, der kan betragte værket, end der ellers ville være, siger hun.

Og det er netop det, der ligger til grund for udviklingen af det mobile udstillingsrum.

- Vi vil gerne give borgerne muligheden for at se noget, de ikke kender til i forvejen, siger Gitte Skovmand og fortæller, at hun gerne ser fem-seks Artbox’e placeret rundt om i Odense.

- Der skal være genkendelighed, så folk ved, hvad det går ud på, og det skal helst være i bymiljøet, hvor der er fodgængere, så offentligheden kan møde kunsten der, hvor de kommer, lyder det fra Gitte Skovmand.

Annonce
Odense For abonnenter

Rolig villavej i oprør efter kæmpehunden Rollo igen bider en lille hund: - Den skal aflives

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Kromand fortryder ikke efter 20 år med voldsom arbejdsbyrde og et forlist ægteskab : - Jeg har mødt nogle fantastisk dejlige mennesker

Odense For abonnenter

Ninas 'bedste ven' ville sulte hende ihjel: - Jeg gjorde alt for at skjule min hemmelighed

Kerteminde

Ib er tredje generation i frugtplantagen: - Jeg møder stadig folk, der ikke ved, at de kan købe æbler herude

Sport For abonnenter

Stor sejr i den slovenske højborg - men sejr over Krim var tæt at blive en krimi

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Odense For abonnenter

- Løgn, løgn og atter løgn: Rollos ejer svarer på kritik efter Rollo igen bider en lille hund

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Sport

Otterup HK melder klar til genstarten i 1. division: - Den lange pause har været ens for alle

Assens

Det store rottekort - tjek om der er rotter på din vej: - Vi kan ikke komme dem til livs

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nicolai vil ikke gøre dyr ondt: Sælger bacontang til Irma og Kvickly - Nu er han på vej med vegansk cookie-mix

Odense For abonnenter

Dronningens pointe ramte Peter lige i hjertet: - Det gør ondt, når folk stirrer på mig i gågaden

Erhverv

Direktør træder tilbage: Navnerokade hos 62 år gammel Middelfart-virksomhed

Annonce