Annonce
Kultur

Galleri: Når symaskinen laver kunst

I ballon over Danmark -fra vest til øst. Syet kunst af Ditte Sørensen. Foto: The Studio Gallery

The Studio Gallery på Vesterbro i Odense har åbnet en spændende lille udstilling af tekstilkunstneren Ditte Sørensen.

Galleri: Det er en tung blyant, Ditte Sørensen bruger, når hun laver kunst. En Bernina-symaskine tegner og udfylder afgrænsede partier i de billeder, kunstneren, der også kalder sig Madstitch, laver. Trådender, andre ville have klippet af, lader hun hænge - og det er med til at give billederne fart og et swung, som man ikke ville have fået, hvis sytøjet havde fået en sædvanlig trimning inden fremvisningen.

Motivvalget til de tre store billeder er Danmark, hvor man i vinduerne kan kigge til både et Christiania med fotoforbud og nøgen ungmø ved Sukkenes Bro mellem arresthuset og domhuset i København - og udstillingens hovedværk er Danmark fra vest til øst i ballon, startende over Ditte Sørensens fødeby Esbjerg, hvor man ser en af figurerne fra den velkendte skulpturgruppe Menneskene ved havet række armen op efter ballonen. Teknikken er patchwork med forskellige papirtyper og symaskinesting, der afskærer og indrammer - og hvor nogle billeder er spindelvævstynde stingrækker sat mellem to plexiglasplader, så motivet på alle måder svæver.

Ditte Sørensens hjemmeside viser, hvordan hun hele tiden eksperimenterer med materialer og formater, men også, hvor dygtig en portrætkunstner, hun er. Vores statsminister skulle vove pelsen og lade hende male sit portræt til Christiansborg. Det ville give et helt nyt perspektiv til rækken af seriøse mænd.

Udstillingen med Ditte Sørensen er den sidste fra Studio Gallerys side, inden galleriet lukker 1. september.

Udstillingen

"Drawing the line"Værker udført i tråd af Ditte Sørensen

25. juli-31. august

tirsdag-torsdag 10-14 & 15-17 fredag 12-18 & lørdag 10-14

The Studio Gallery

Vesterbro 1, Odense

Detalje fra billedet Golden Fingers - inspired by Schiele af Ditte Sørensen. Foto: Lene Sarup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce