Annonce
Indland

Galleri med over 400 fynske malerier

Malerier er det mest almindelige i Fyns nye galleri. Men også glaskunst og andet ses i galleriet, der indvendig ikke ligner det væksthus, det var engang. Connie og Henrik Nielsen har taget initiativ til det nye galleri.

Ægtepar i Ryslinge driver galleri i et gammelt væksthus.

Før åbningen af Galleri Fyn ville Henrik Nielsen ikke udtale sig om, hvorvidt galleriet skulle have åbent for offentligheden.

Måske ville over 400 ophængte malerier kun efter aftale kunne ses af grupper og enkeltpersoner, som på forhånd havde tilkendegivet, at de sandsynligvis var interesseret i at købe.

Men efter åbningen er meldingen klar fra Connie og Henrik Nielsens Galleri Fyn i Ryslinge.

- Interessen for at besøge galleriet har været så stor, at vi fremover holder åbent seks dage om ugen. Kun mandag holder vi lukket, siger Henrik Nielsen.

Siden åbningen har det kostet 20 kroner at bevæge sig rundt i det store, hvide galleri med cafe, og indtrykket indendøre er helt anderledes, end når man fra Rødamsvej ser boligen og væksthuse, hvoraf galleriet er indrettet i en af glasbygningerne.

Fra Rødamsvej er det et lidt slidt og trist indtryk, man får. Men galleriet er nyindrettet.

Annonce
Mange malerier forsynes med en ny og mere diskret ramme, inden det hænges op.

Fynske billeder

Malerierne i Galleri Fyn er udelukkende skabt af fynboer.

Indenfor ligner det tidligere væksthus ikke et drivhus, fordi der er blændet af for det naturlige lys udefra.

Mange af malerierne er forsynet med nye rammer, efter at Connie og Henrik Nielsen har købt dem. Motiverne og det samlede indtryk er mere nutidigt med en diskret, smal ramme i stedet for brede rammer i for eksempel guldfarve eller mørkt træ.

KONTAKT

Galleri Fyn, Rødamsvej 32, 5856 Ryslinge

www.galleri-fyn.dk

info@galleri-fyn.dk

Åbent kl. 10-16 tirsdag-søndag

Galleri Fyn har besluttet at holde åbent for seks dage om ugen og er lukket mandag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce