Annonce
Indland

Galleri med over 400 fynske malerier

Malerier er det mest almindelige i Fyns nye galleri. Men også glaskunst og andet ses i galleriet, der indvendig ikke ligner det væksthus, det var engang. Connie og Henrik Nielsen har taget initiativ til det nye galleri.

Ægtepar i Ryslinge driver galleri i et gammelt væksthus.

Før åbningen af Galleri Fyn ville Henrik Nielsen ikke udtale sig om, hvorvidt galleriet skulle have åbent for offentligheden.

Måske ville over 400 ophængte malerier kun efter aftale kunne ses af grupper og enkeltpersoner, som på forhånd havde tilkendegivet, at de sandsynligvis var interesseret i at købe.

Men efter åbningen er meldingen klar fra Connie og Henrik Nielsens Galleri Fyn i Ryslinge.

- Interessen for at besøge galleriet har været så stor, at vi fremover holder åbent seks dage om ugen. Kun mandag holder vi lukket, siger Henrik Nielsen.

Siden åbningen har det kostet 20 kroner at bevæge sig rundt i det store, hvide galleri med cafe, og indtrykket indendøre er helt anderledes, end når man fra Rødamsvej ser boligen og væksthuse, hvoraf galleriet er indrettet i en af glasbygningerne.

Fra Rødamsvej er det et lidt slidt og trist indtryk, man får. Men galleriet er nyindrettet.

Annonce
Mange malerier forsynes med en ny og mere diskret ramme, inden det hænges op.

Fynske billeder

Malerierne i Galleri Fyn er udelukkende skabt af fynboer.

Indenfor ligner det tidligere væksthus ikke et drivhus, fordi der er blændet af for det naturlige lys udefra.

Mange af malerierne er forsynet med nye rammer, efter at Connie og Henrik Nielsen har købt dem. Motiverne og det samlede indtryk er mere nutidigt med en diskret, smal ramme i stedet for brede rammer i for eksempel guldfarve eller mørkt træ.

KONTAKT

Galleri Fyn, Rødamsvej 32, 5856 Ryslinge

www.galleri-fyn.dk

info@galleri-fyn.dk

Åbent kl. 10-16 tirsdag-søndag

Galleri Fyn har besluttet at holde åbent for seks dage om ugen og er lukket mandag.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce